IFK träningsspelar i Estland efter ledigheten

IFK Norrköpings spelare och ledare har gått på ledighet efter vårens succé i Allsvenskan. Kamraterna nådde manager Janne Andersson på telefon precis innan han skulle sätta sig på ett kafé i Köpenhamn.

Janne säger att spelarna är lediga till och med lördagen den 20 juni. Dagen därpå är det träning på Nya Parken innan truppen reser till Estland måndag den 22 juni för att spela två matcher, mot Pärnu och Flora Tallinn. Ordförande Peter Hunt har affärsverksamheter i Pärnu och det är genom hans kontakter IFK väljer att åka dit.

– Det blir skönt att komma iväg lite efter ledigheten. Alla spelare ska ha en match under de här dagarna, säger Janne som förfogar över en i princip skadefri trupp just nu.

Det är bara Marcus Falk Olander (ögonbryn) i A-truppen som inte är fit for fight, samt lärlingen Tess Tekie (knä). Men de bör vara igång igen efter ledigheten. IFK stannar i Estland ett par dagar och tränar igen i Norrköping fredag den 26 juni.

Är det något ni kommer träna extra på under uppehållet?

– Det blir egentligen allt, repetera grunderna. Vårt spel handlar mycket om energi och rörelse, vi ska väcka det till liv efter ledigheten. När det gäller vårt grundspel sitter det ganska bra. Något som jag vill att vi blir bättre på är offensiva fasta situationer, som vi inte fått ut så mycket av under våren.

Där kan väl Nicklas Bärkroth bidra?

– Ja, han är viktig på fasta. Arnor är bra men Nicklas är vårt förstaval, vilket han visade bra prov på under försäsongen. Jag hoppas vi kan höja kvaliteten på den biten.

KAMRATERNA