Skadeläget i truppen och veckans träningar

Kamraterna pratade kort med Janne Andersson dagen efter 1-0-viktorian i Sundsvall.

Vad säger du om första tredjedelen av säsongen?

– Vi kan i år spela på lite olika sätt och har höjt både lägsta- och högstanivån. Vi har haft en del skador och en del bökiga beslut kring spelare under våren. Allt har inte bara rullat på men utifrån det så har vi gjort en stark prestation. So far so good.

– Det är upp till oss själva och vi ska inte sväva iväg nu, säger IFK:s manager om den bästa starten för IFK i Allsvenskan på 25 år.

Gällande skadeläget i truppen ser det ut som följer. Christoffer Nyman, som gick ut mot Sundsvall, är det inte någon fara med. Han var lite tröttare än vanligt efter den lätta hjärnskakning han ådrog sig mot Hammarby. Men det var ingen medicinsk risk med att han spelade igår, säger Janne som räknar med anfallaren på lördag hemma mot Kalmar.

Nikola Tkalcic fick en smäll på foten mot Sundsvall, men det ska inte heller vara några problem med honom.

Mittbackarna Filip Dagerstål och David Boo Wiklander är tveksamma inför helgens match. Båda testar senare i veckan och därefter får man se om de kan vara aktuella för Kalmarmötet.

Gentrit Citaku har haft problem med ett lår men är nu på gång igen. Han spelar imorgon onsdag borta mot AIK i U21-serien (laget ej klart i övrigt).

Nicklas Bärkroths rehab går bra, men han beräknas inte vara tillbaka i spel förrän efter semestern. Han har börjat träna lite lätt med boll på egen hand, alltså inte med i den kollektiva träningen ännu.

Mittbacksklippan Andreas Johansson ska ju bli pappa vilken dag som helst. Därför inget klart besked om han spelar på lördag.

Veckans träningsupplägg:

Tisdag: Träning 14.30
Onsdag: U21-match borta mot AIK kl 17. Övriga lediga.
Torsdag: Fotbollsträning kl 10.
Fredag: Fotbollsträning kl 10.
Lördag: Matchvärmning och därefter väntar Kalmar på Parken kl 16.00

KAMRATERNA