Snack med fienden: IFK U21 – ÅFF U21 5-2 (3-2)

Åtvidabergs FF har det fortsatt tungt på Nya Parken. Ikväll var det U21-möte mellan IFK Norrköping och ÅFF och det slutade som det brukar – med IFK-seger. Kamraterna pratade med ÅFF:s assisterande tränare Andreas Thomsson.

– En rättvis seger, säger Thomsson.

För att vara U21-serien var det två ganska erfarna lag som möttes. IFK hade sju spelare med erfarenhet av A-lagsspel: Dagerstål, Falk Olander, Meneses, Citaku, Sjölund, Halvadzic och Enarsson. ÅFF hade sex: Gustav Jansson i mål och utespelarena Da Silva, Nordenberg, Albornoz  Skrabb och Jelavic.

IFK Norrköping startade bra och gjorde två ganska snabba mål fram till 2-0. Men ÅFF kom tillbaka tack vare en straff och en omställning. Strax innan halvtidsvilan fick dock IFK en straff som Mirza Halvadzic förvaltade.

Andra halvlek inleddes som första, med två snabba IFK-mål fram till 5-2. Därefter var matchen avgjord. En rättvis seger, säger Andreas Thomsson.

-Rakt över är IFK bra. De jobbar konsekvent och disciplinerat i 90 minuter.

Daniel Sjölund var viktig för IFK enligt Thomsson. Men även IFK: forwardstalang Abdul Aziz var duktig:

– Han började bra och var inblandad i mycket, säger Thomsson.

I ÅFF vill Thomsson berömma Simon Skrabb som visade bra inställning och form.

IFK:s målskyttar: Gentrit Citaku, Joel Enarsson, Mirza Halvadzic (straff), Marwan Base och Abdul Aziz. ÅFF:s bägge mål gjordes av Mario Jelavic.

KAMRATERNA