Miro Jaganjac: ”Fransson och Tess kan vara ett mittfältspar för A-landslaget om några år”

Han har tagit stora spelare till IFK Norrköping. Och han har varit med om att väcka starka känslor när de lämnat. Nu har han IFK:s ”Pirlo” i sitt stall.  Kamraterna har pratat med Miralem ”Miro” Jaganjac.

Miro Jaganjac började arbeta med IFK Norrköping i samband med att Armin Tankovic gick från Sylvia till IFK Norrköping. Året var 2009 och IFK spelade i Superettan. Sedan dess har han varit inblandad när spelare som Imad Khalili, Astrit Ajdarevic och Isaac Kiese Thelin kommit till – och lämnat – IFK. Något som ibland upprört Pekingsupportar.

– Jag förstår fans som blir sura när spelare lämnar, jag själv är en otrolig Liverpoolsupporter och kan känna samma sak.  Ibland har supportrarna rätt när en agent gör vad som helst för att forcera en övergång. Men ibland faller saker inte på plats och då måste en spelare byta klubb.

– Men jag tycker att fansen ska vara stolta över alla spelare som man har haft och att IFK har haft en del i deras utveckling. Inte vara sura över att de går vidare. En dag kanske det är tvärtom och att IFK Norrköping tar spelare från Malmö FF. Man ska vara stolt och inte bitter.

Han beskriver – liksom Peter Hunt gjorde i en intervju med GoPeking i vintras – relationen till IFK som god. Den han pratar varmast om är Tony Martinsson.

– Tony är en duktig scout och har ett väldigt bra öga för bra fotbollsspelare. Värvningarna av Astrit, Imad, Isaac och Smedberg – det är hans verk. Ihab, Tess och Diawara också.

– Men sen är det Janne Andersson som låter de unga spela.

I dag representerar han tre IFK-spelare: Nikola Tkalcic, Ihab Naser och Tesfaldet Tekie. Och framförallt den sistnämnde har överraskat under våren med flera starter.

– Den typen av central mittfältare som Tess är finns inte i Sverige. Och det säger jag inte för att marknadsföra honom.

– Det som utmärker honom är spelförståelsen och hans första touch. Det är de två saker som svenska spelare generellt sett har problem med när de går utomlands.

I dagsläget har Tekie kontrakt till sommaren 2016. Men det förs samtal om en förlängning.

– Jag och Peter Hunt har haft ett möte om Tess. Jag tycker IFK måste vara positiva till att förlänga, för sin egen skull.

– Både Tess och Ihab hade möjligheter att gå utomlands när de gick till Norrköping. De hade också erbjudanden från andra allsvenska klubbar, framförallt i Göteborg. Men de fick ett bra erbjudande från IFK.

– Vi ska ha kontakt närmaste dagarna. Jag tror vi kommer att komma överens. Det som är viktigt för Tess är att han ska få spela med A-laget. Det tror jag IFK tycker med.

Förutom Tess Tekie så har Miro en annan favorit i IFK Norrköping –  Alexander Fransson.

– Fransson har byggt på kroppen på ett fint sätt senaste året. Han är bra en mot en, bra passningsspel. Jag tror inte han är kvar i IFK så länge till.

– Fransson och Tess kan vara ett innermittfält för A-landslaget om några år.

KAMRATERNA