Inför Häcken: Gunnarkollen

Det har varit en tuff tid för den tidigare IFK:aren Gunnar Heidar Thorvaldsson sedan han kom tillbaka till Sverige och BK Häcken förra sommaren. Bara två allsvenska mål så här långt har han gjort, båda förra hösten. I år har islänningen dragits med en del skador och fick utgå senast mot Kalmar efter en tuff smäll.

Men enligt Häckens hemsida är han redo för spel i morgondagens match mot IFK och uttagen i truppen. Förväntningarna på måltjuven är höga på Hisingen och det verkar finnas tålamod för att Gunnar ska börja leverera. Det är åtminstone känslan som Kamraterna fick efter att ha sonderat getinglägret på nätet.

Vi pratade med Christopher Berg, medlem i Getingpanelen på SvenskaFans, om hur han ser på Gunnars situation i Häcken.

Vad har Gunnar gjort för avtryck i Häcken hittills?
– Jag tycker mycket om Gunnar och blev väldigt glad när Häcken signade honom. Men jag upplever inte att han har fått till det som man hoppades på än. Men han är en tung anfallare som inger respekt hos motståndarna. Tyvärr så har varken han eller de andra spelarna i Häcken hittat nätmaskorna som man hoppats än så länge i år. Men förhoppningsvis gör han detta på torsdag. Det gick ju bra sist i Svenska cupen mot IFK Norrköping!

Vad ger du honom för betyg på en skala mellan 1 och 5?
– Hittills är det svårt att sätta godkänt på honom men han har inte heller spelat regelbundet. Han har inte gjort så många mål och det är ju det man förväntar sig och har hopp om kring ”GHT”. Så knappt godkänt, det vill säga en svag trea. Men med stor förhoppning om att det ska bli bättre.

IFK-fansen minns ju Gunnar som en riktig målskytt efter sina 34 allsvenska mål för klubben 2011-2013. Och tittar vi tillbaka någon dryg månad så gjorde han ju två mål mot just IFK när Häcken vann cupkvarten med 3-1. Så målskyttet finns nog där, inte allt för långt borta.

KAMRATERNA