Eric Smith på bänken i Belgien: Kamraterna-kollen 3 december

Niclas Eliasson får fortsatt förtroende i England. Men det är flera före detta IFK:are som har det tyngre i Europa.

I Kamraterna-kollen håller vi koll på hur det går för före detta – och utlånade – IFK:are både i Sverige och utomlands. Våra källor är bland annat Transfermarkt, Svenskfotboll.se, Forza-appen och klubbarnas egna hemsidor.

Tyskland

Ingen Michael Langer i Schalkes trupp i Champions League-matchen, förlust 1-3, borta mot Porto. Inte heller i ligamatchen, 1-1 borta mot Hoffenheim, var han med. Langer är liksom förra året varken första- eller andrahandsvalet mellan stolparna.

Emir Kujovic fanns som vanligt inte med i Düsseldorfs trupp när man i fredags förlorade med 0-1 mot Mainz. Düsseldorf ligger sist i Bundesliga med nio poäng på 13 matcher.

Sebastian Andersson hade en bättre helg. Han satte två mål (se dem i spelaren nedan) i 3-1-segern hemma mot Darmstadt. ”Seb” har startat tolv matcher och gjort sex mål i ligaspelet. Union Berlin ligger trea i Zweite, fyra poäng efter Hamburg.

https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=7vrD2LUT7Ps

Dynamo Dresden, på elfte plats, får klara sig utan skadade Linus Wahlqvist resten av året. Linus har noterats för 14 matcher så här långt.

En division längre ner så gjorde Christoffer Nyman comeback i startelvan för Eintracht Braunschweig hemma mot Aalen. ”Totte” gjorde 2-1-målet i 83 minuten. Men det räckte inte, gästerna kvitterade bara några minuter senare och slutresultatet blev 2-2. Die Löwen gör som bekant en usel säsong och parkerar sist i tredjedivisionen.

Ryssland

Jon Gudni Fjoluson nöter bänk i ryska Krasnodar. I helgen vann man med 2-0 mot Ural Yekaterinburg. Det har bara blivit en match från start för ”Fjölet” i sin nya klubb sedan flytten i somras.

Desto bättre går det för Arnor Sigurdsson i Ryssland. IFK:s dyraste försäljning någonsin har varit ett utropstecken – med mål både i ligan och Champions League – under sin första tid i CSKA Moskva. I helgen spelade han från start som anfallare, men blev utbytt, när huvudstadslaget spelade 0-0 borta mot Rostov. Moskva ligger trea i Premier League.

Övrigt

Eric Smith satt på bänken hela matchen i Gents 2-2-match borta mot Lokeren. Efter återkomsten från skada har det blivit två matcher på bänken för Smith vars Gent ligger på åttonde plats i Jupiter Pro League.

Niclas Eliasson spelade hela matchen till höger på mittfältet när Bristol City förlorade borta mot Ipswich med 3-2. Eliasson har tagit en ordinarie plats under sin andra säsongen i England och har startat 14 matcher. Efter 20 omgångar ligger Samba-Nickes lag på 14:e plats.

Nikola Tkalcic är utlånad från Sarpsborg till Ålesund i andradivisionen. Ålesund håller på att kvala till högsta serien och slog i helgen ut Sogndal. ”Niko” satt som vanligt på bänken. I nästa kvalomgång väntar nu ett dubbelmöte mot Stabaek där vinnaren når Eliteserien.

KAMRATERNA