Mycket speltid för högerbackarna: Kamraterna-kollen 3 september

Alfons Sampsted, Erik Lindell, Adnan Kojic och Nikola Tkalcic. Man ska visst spela på högerkanten för att få speltid. Om inte matchen blir inställd, förstås.

I Kamraterna-kollen håller vi koll på hur det går för ex-IFK:are både i Sverige och utomlands. Våra källor är bland annat Transfermarkt, Forza-appen och klubbarnas egna hemsidor.

Sverige

Alfons Sampsted spelade för Landskrona och Pontus Almqvist för Norrby i matchen som slutade 1-1. Båda spelarna är att betrakta som ordinarie i sina respektive lag.

Andreas Hadenius satt på bänken när Halmstads BK hemmaslog Jönköpings Södra med 1-0. ”Hadde” har dragits med skador stora delar av säsongen, men verkar inte eller ha imponerat när han väl fått chansen.

Erik Lindell startade som vanligt för Degerfors när man tog emot Helsingborg, 1-1. IFK-lånet blev utbytt med tio minuter kvar.

En annan högerback/högerytter är Adnan Kojic i AFC Eskilstuna. 23-åringen har spelat 90 minuter i varje match den här säsongen. Inför kvällens möte med Gais ligger laget på kvalplats.

Norge

Nikola Tkalcic startade till höger på mittfältet för Ålesund i bortamötet med Ullensaker/Kisa. Det blev en klar 3-0-förlust. Men Ålesund behåller förstaplatsen i andraligan.

Skadade Christopher Telo var utanför Moldes trupp i bortamatchen mot Odd, 1-1. Telo har inte spelat tävlingsmatch för Molde sedan i slutet på maj.

Tyskland

Sebastian Andersson spelade hela matchen på topp när Union Berlin kryssade borta mot Sandhausen i en mållös historia. Sebbe har ju fått en fin start i sin nya klubb och har redan gjort tre mål på fyra matcher i Zweite.

Ingen Emir Kujovic i truppen när Düsseldorf spelade 1-1 borta mot RB Leipzig. Även den här säsongen lyser speltiden med sin frånvaro för Kujovic.

I lördags skulle Linus Wahlqvists Dynamo Dresden ha tagit emot Hamburger SV hemma. Matchen fick dock skjutas upp på grund av demonstrationer i närliggande Chemnitz. Polisen uppgav att man inte hade resurser att hantera även matcharrangemanget.

Övrigt

Niclas Eliasson har fått mycket förtroende i inledningen av Championship. Han spelade hela matchen i 4-1-segern hemma mot Blackburn Rovers.

Jon Gudni Fjoluson var fast på bänken hela matchen när Krasnodar vann hemma med 2-1 mot Lokomotiv Moskva. Den förre IFK-backen har ännu inte fått göra debut för sitt nya lag.

Alhaji Kamara var skadad och missade FC Sheriffs match i söndags mot Sfinthul Gheorghe. Veckan innan gjorde han dock mål när Sheriff vann Tiraspolderbyt mot Dinamo-Auto med 2-0.

KAMRATERNA