Toppen och botten för ex-IFK:are i Tyskland – Kamraterna-kollen 23 oktober

En kort genomgång över hur det går för några av våra ex-IFK:are i Fotbollseuropa.

I Kamraterna-kollen försöker vi hålla koll på hur det går för ex-IFK:are både ute i vida världen men även innanför Sveriges gränser. Våra källor är bland annat Transfermarkt, appen Forza och klubbarnas egna hemsidor.

Har du funderingar eller tips på ex-IFK:are vi borde följa? Hör gärna av dig till kamraterna17@gmail.com, eller skriv till oss direkt på Twitter.

Kamraterna-kollen måndag 23 oktober

Bobbie Friberg da Cruz spelade hela matchen när IFK Mariehamn bortabesegrade Rovaniemi Palloseura med 3-0. Andreas Vaikla var inte med i IFK:s trupp.

Emir Kujovic blev segerskytt när Fortuna Düsseldorf vann med 1-0 hemma mot SV Darmstadt. ”Kujo” blev utbytt med kvarten kvar. Düsseldorf leder 2. Bundesliga.

Sämre går det för Sebastian Anderssons Kaiserslautern som ligger sist. I helgen blev det 0-1 hemma mot MSV Duisburg. ”Seb” spelade 90 minuter. Annars har det ju personligen gått bra för IFK:s ex-anfallare som gjorde ett hattrick häromveckan.

Christoffer Nymans Eintracht Braunschweig vann med 1-0 hemma mot VfL Bochum. ”Totte”, mållös, blev utbytt i 82 minuten. Die Löwen ligger nia i ligan.

Bristol City hade ingen rolig eftermiddag mot Leeds United, 0-3 hemma på Ashton Gate. Niclas Eliasson blev kvar på bänken hela matchen.

Fortsatt mycket bänk för Alexander Fransson i Basel som slog FC Thun med 1-0.

Nicklas Bärkroth var inte med i truppen när Lechia Gdansk och Lech Poznań delade på poängen, 3-3. Överlag har det blivit mest inhopp för ”Bärka” i ligan och i Europaspelet i sin nya klubb.

Molde utan Christopher Telo i truppen hemmaslog Haugesund med 1-0. Det har inte blivit många minuter för Telo i höst. Skador i början ställde till det en hel del. Molde ligger två, tio poäng bakom Rosenborg, med fyra matcher kvar av säsongen.

KAMRATERNA