Vinst för Kapten Skjönsberg: Kamraterna-kollen 21 augusti

Morten Skjönsberg är sig lik. I helgen ledde han sitt Stabaek till en 3-2-vinst hemma mot Molde.

De två mittfältsessen Arnor Traustason och Astrit Ajdarevic spelade aldrig samtidigt i IFK. Men nu får de kampera i Grekland tillsammans.

Kamraterna-kollen försöker vi hålla koll på hur det går för ex-IFK:are både ute i vida världen men även innanför Sveriges gränser. Våra källor är bland annat Transfermarkt, appen Forza och klubbarnas egna hemsidor.

Har du funderingar eller tips på ex-IFK:are vi borde följa? Hör gärna av dig till kamraterna17@gmail.com, eller skriv till oss direkt på Twitter.

Kamraterna-kollen måndag 21 augusti

Alexander Fransson spelade från start för Basel hemma mot Lugano, men blev utbytt efter en timme. Matchen slutade 1-1. Fransson tycks få lite mer speltid under nye coachen Raphaël Wicky.

Fortuna Düsseldorf har fått en fin start på 2. Bundesliga och ligger tvåa efter tre omgångar med sju inspelade poäng. Hemma mot Kaiserslautern blev det vinst med 2-0. Emir Kujovic blev inbytt med kvarten kvar.

Något längre ner i tabellen återfinns Eintracht Braunschweig, som spelade 1-1 hemma mot Erzgebirge Aue. Christoffer Nyman spelade 77 minuter, och spelade fram till Braunschweigs ledningsmål i första halvlek. ”Totte” blev också varnad i första halvlek.

Arnor Traustason fick spela en halvlek när AEK slog Panetolikos med 2-0.

Sju gula och två röda kort delades ut i grekiska ligan och matchen mellan AEK Aten och Panetolikos. AEK vann med 2-0 och Arnor Ingvi Traustason spelade första halvlek för AEK på en vänsterforwardposition. Astrit Ajdarevic och den före detta Blåvitt-spelare Jakob Johansson spelade på mittfältet, den sistnämnde blev dessutom målskytt.

Isaac Kiese Thelin spelade från start, men blev utbytt med halvtimmen kvar, när hans Anderlecht förlorade med 3-2 mot Sint-Truiden.

Bristol City spelade 0-0 hemma mot Millwall. Niclas Eliasson satt på bänken hela matchen.

Erik Lindell spelade hela matchen när Degerfors slog Varberg med 1-0. I förra veckan skrev vi mer om Lindell och hans starka säsong i Superettan.

Bobbie Friberg da Cruz och Andreas Vaikla spelade hela matchen när IFK Mariehamn förlorade på bortaplan mot Kuopio med 2-1.

Nicklas Bärkroth byttes in med kvarten kvar för Lech Poznan som vann med 3-1 borta mot Termalica. Enligt vissa uppgifter assisterade Bärkroth till matchens sista mål.

Alhaji Kamara gjorde sitt första mål för Al-Taawoun hemma mot Al-Hilal. Målet kom efter 26 minuter, men bara sju minuter senare blev han utbytt (oklart varför, men kanske på grund av skada). Kamaras mål räckte dock inte – gästerna vann med 4-3.

Sist men inte minst: Morten Skjönsberg bar kaptensbindeln när Stabaek slog Molde med 3-2. Skjönsberg har spelat samtliga minuter för Stabaek den här säsongen och laget ligger på sjätte plats i ligan, med fem poäng upp till Europaplats. Christopher Telo är skadad och fanns inte med i Moldes trupp.

KAMRATERNA