Kamraterna-kollen: Bärkroths ligadebut får vänta

Dåligt med speltid för våra gamla IFK:are ute i Europa just nu.

Kamraterna-kollen försöker vi hålla koll på hur det går för ex-IFK:are både ute i vida världen men även innanför Sveriges gränser. Våra källor är bland annat Transfermarkt, appen Forza och klubbarnas egna hemsidor.

Har du funderingar eller tips på ex-IFK:are vi borde följa? Hör gärna av dig till kamraterna17@gmail.com, eller skriv till oss direkt på Twitter.

Kamraterna-kollen måndag 24 juli

IFK Mariehamn åkte ur mot Legia Warszawa i kvalet till Champions League. Det blev 0-3 hemma och 6-0 borta. Andreas Vaikla stod mellan stolparna i det första mötet men ställdes åt sidan i returen. Bobbie Friberg Da Cruz spelade bägge matcherna från start. I ligan spelade laget 1-1 hemma mot HIFK i den artonde omgången av Veikkausliiga. Även där var Vaikla bänkad medan Bobbie spelade hela matchen som mittback. IFK ligger femma i tabellen som består av 12 lag.

Erik Lindell och Shpetim Hasani spelade hela matchen för Degerfors som förlorade hemma mot Trelleborg med 3-2. Hasani gjorde båda målen för rödvitt. Degerfors ligger åtta i Superettan.

KAA Gent träningsspelade borta mot KFCO Wilrijk, förlust med 3-2. Ingen Tesfaldet Tekie i truppen.

I den första omgången av Super League i Schweiz så förlorade FC Basel borta mot Young Boys med 2-0. Alexander Fransson som fick begränsat med speltid förra säsongen fanns inte ens med i nya tränaren Raphael Wicky premiärtrupp.

I den andra omgången av polska Ekstraklasa förlorade Nicklas Bärkroths Lech Poznan med 1-0 mot Wiola Plock på bortaplan. Bärkroth fanns inte med i truppen, precis som i premiären.

Eintracht Braunschweig, utan Christoffer Nyman i truppen, träningsspelade borta mot FC Köln, 2-2.

Mohanad Jeahze fick ingen rolig debut i Syrianskas hemmamatch mot IFK Värnamo, 1-5. Redan efter 20 minuter fick han gå ut på grund av skada. Vi vet inte hur allvarligt det är men enligt Syriskas hemsida hamnade han snett i en situation och blev därefter utburen på bår. I bortalaget fanns ingen Gentrit Citaku i truppen.

KAMRATERNA