Peter Hunt om målvaktsläget: ”Vi hoppas att Langer ska förlänga”

Foto på Michael Langer, IFK Norrköping.
Michael Langer. Foto: Daniel Meisels, UNT.

IFK Norrköping vill förlänga med Michael Langer. Det uppger ordförande Peter Hunt till Kamraterna.
– Vi tror och hoppas att vi får det i land.

IFK Norrköping värvade österrikaren Michael Langer förra sommaren. Målvakten imponerade stundtals under fjolåret, men hade också en svacka efter en visdomstandsoperation. Men under våren har han åter visat väldigt bra form och varit en av lagets bästa spelare så här långt.

Jens Gustafsson sa i oktober 2016 i en intervju med Kamraterna att man räknade med att David Mitov Nilsson skulle vara tillbaka ”i gammalt gott slag framåt sommaren.” Detta var dock innan målvakten bröt handleden i januari. Mycket talar för att det nu dröjer ytterligare ett antal månader innan den makedonske landslagsmannen är tillbaka i god form. Vilket innebär att behovet av en ytterligare en målvakt blir ännu större.

– Det finns en dialog med Michael i den här frågan. Vi hoppas att Michael ska förlänga med oss. Vi talar med honom och hans representant. Jag tror och hoppas att det får vi i land, säger Peter Hunt.

Pratar vi om året ut eller en längre förlängning?
– Jag törs inte svara på det. Vi får se hur saker utvecklar sig. Michael är en habil och duktig målvakt och har många gånger varit vår bästa spelare. Vi får se hur Mitov ser ut när han kommer tillbaka och även vad Michael har för framtida planer. Men jag tror han trivs väldigt bra och att han vill förlänga. Men jag vågar inte uttala mig om längden på en eventuell förlängning.

På anfallssidan har ni bara haft Sebbe och Kalle när Skrabb är skadad. Är det prioriterat att förstärka där i sommar?
– Jag vill inte förekomma något, och inte kommentera enskilda spelare. Men nog är vi ganska nöjda med den trupp vi har. Många spelare är på väg tillbaka och vi kan spela andra spelare på forwardspositionen. Om vi ska få in en spelare så ska det vara någon som är så pass mycket bättre än de vi redan har. Vi får se lite hur det ser ut när transferfönstret öppnar. Mycket kan hända i sommar, vi får avvakta det. Vi är inte på tårna direkt, men har en koll på marknaden, säger Peter Hunt.

KAMRATERNA