Erik Lindell fortsätter att imponera – Kamraterna-kollen 9 maj

Christoffer Nyman är nära att spela upp Eintracht Braunschweig i Bundesliga, och i Erik Lindell verkar IFK ha ett fint sparkapital.

Kamraterna-kollen försöker vi hålla koll på hur det går för ex-IFK:are ute i vida världen – och i Degerfors. Våra källor är bland annat Transfermarkt, appen Forza och klubbarnas egna hemsidor.

Har du funderingar eller tips på ex-IFK:are vi borde följa? Hör gärna av dig till kamraterna17@gmail.com, eller skriv till oss direkt på Twitter.

Kamraterna-kollen tisdag 9 maj

Christoffer Nymans Eintracht Braunschweig närmar sig Bundesliga! Man slog toppkonkurrenten Union Berlin med 3-1 och ligger delad tvåa i tabellen med två matcher kvar. ”Totte” fick gå av planen mållös denna gång, men assisterade till Ken Reichels 2-0-mål. Läs mer om Tottes succésäsong i vår intervju med Fotbollskanalens Adam Nilsson.

Alexander Fransson spelade 90 minuter och gjorde ett mål och en assist när FC Basel spelade 2-2 borta mot FC Lugano. Det var Franssons första ligamål och tredje assist den här säsongen. Basel säkrade ligatiteln redan 28 april. Du kan se Franssons mål i spelaren nedan.

Arnor Traustason fanns inte med i Rapid Wiens trupp när laget komfortabelt vann med 4-0 mot Wolfsberger AC. Under större delen av mars och april har ”Trasten” dragits med knäproblem. Rapid Wien ligger på sjätte plats i tabellen med fyra omgångar kvar och kommer inte ha någon chans att spela i Europa nästa år.

Erik Lindell är utlånad från IFK Norrköping till Degerfors där den gamle IFK-forwarden Shpetim Hasani också finns. Firma Lindell/Hasani hade ett gott samarbete när värmlänningarna slog Dalkurd med 3-1. Först spelade högeryttern Lindell fram Hasani till 1-0 och i slutet fixade Lindell en straff som forwarden slog in 3-1 på. Mohanad Jeahze, även han utlånad från IFK, spelade 60 minuter på Degerfors vänsterkant.

Alhaji Kamara spelade 84 minuter för sitt Richmond Kickers när laget spelade 1-1 mot FC Cincinatti. Publiksiffran på Richmond City Stadium var 4008. Kickers ligger på elfte plats med sju poäng i Eastern Conference som består av 15 lag. Leder gör Charleston Battery med 16 poäng.

Mujo Tankovic var bänkad hela matchen när AZ Alkmaar förlorade borta mot Jordan Larssons – också han bänkad – N.E.C med 2-1. Mujo har inte fått spela så mycket den här säsongen. Åtta starter och fem inhopp har det blivit efter 33 omgångar.

Andreas Vaikla och Bobbie Friberg da Cruz i IFK Mariehamn hade en tuff bortamatch mot FC Ilves som vann med klara 3-0. Efter fem omgångar har IFK sex poäng vilket ger en sjunde plats i ligan som består av tolv lag.

Adnan Kojic spelade högerback hela matchen i 1-0-förlusten hemma mot AIK.

KAMRATERNA