Kamraterna-kollen 21 mars: Tankovic utanför truppen

Traustason tillbaka från skada men hans Rapid Wien har det tufft. Desto bättre går det för ”Totte” i Tyskland.

I Kamraterna-kollen försöker vi hålla koll på hur det går för ex-IFK:are ute i vida världen – och i Degerfors.

Har du funderingar eller tips på ex-IFK:are vi borde följa? Hör gärna av dig till kamraterna17@gmail.com, eller skriv till oss direkt på Twitter.

Kamraterna-kollen tisdag 21 mars

Christoffer Nyman gjorde det han brukar – mål. Eintracht Braunschweig slog Heidenheum hemma med 3-2. Totte slog in kvitteringen till 2-2. Det är fortsatt jämnt i toppen på Zweite Bundesliga där Vfb Stuttgart, Union Berlin, Eintracht Braunschweig och Hannover ser ut att göra upp om avancemang. Ettan och tvåan flyttas direkt upp till Bundesliga medan trean får kvala.

Alexander Fransson spelade sista tjugo minuterna när Basel slog Grasshoppers med 1-0. På övertid fick Fransson ett friläge men Grasshoppers målvakt Joël Mall räddade. Med elva omgångar kvar leder Basel ligan överlägset med 17 poäng ner till Young Boys på andra plats.

Tesfaldet Tekies och Emir Kujovic Gent har för tillfället speluppehåll. Laget åkte ur Europa League mot ligakonkurrenten Genk och den belgiska mästerskapsserien drar inte igång förrän 2 april. Gent kommer att starta mästerskapsserien på 25 poäng, sex bakom serieledande Anderlecht.

Isaac Kiese Thelin inbytt med kvarten kvar när Anderlecht slog APOEL med 1-0 och gick vidare i Europa League. Härnäst väntar Zlatans Manchester United i kvartsfinal.

Mujo Tankovic saknades i truppen när hans AZ Alkmaar vann komfortabelt med 4-0 hemma mot Den Haag på söndagskvällen. AZ på femte plats i tabellen.

Arnor Traustason var tillbaka från skada och spelade från start mot Mattersburg (som IFK träningsspelade mot i vintras). ”Trasten” var vänsterforward i en 3-4-3-uppställning och fick spela första halvlek innan han löstes av av Schaub. Matchen slutade 1-1 och Rapid Wien har inte vunnit sedan den 11 december.

KAMRATERNA

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *