Inför cupkvarten: ”Blir inte jätteförvånad om Norrköping anfaller på vår vänsterkant”

I kväll är det dags för ett klassiskt kamratmöte på Nya Ullevi när IFK Göteborg och IFK Norrköping möts. Vi har pratat med Patrik Glimberg, blåvittsupporter och en av personerna bakom BBpodd, om ett stormigt Blåvitt och känslorna inför Nicklas Bärkroth.

Utifrån sett verkar det lite stormigt i Blåvitt. Märks det även kring laget och i supporterleden?

– Ja, Blåvitts (återigen) svaga resultat har knappast undgått någon. Stämningen blir alltmer hätsk och trycket mot styrelsen högre. Laget tycker jag generellt hanterar de flesta händelserna med ro. Jag utgår nästan från att de är vana vid att det alltid stormar kring Blåvitts ledning. Tyvärr flyttar detta lite fokus från uppladdningen i supporterleden. Jag känner inte alls att det är samma ”pirr” i blåvita supporterkretsar just nu. Vi är två veckor från en riktigt mäktig premiär. Det borde rimligtvis höras överallt på stan.

I Peking funderar många kring innermittfältet. Vilken position eller lagdel i Blåvitt är mest omdiskuterad? Vad känner du själv oro inför?

– Just nu går snacket varmt om vänsterbackspositionen. Samtidigt som vi lånade ut Billy Nordström till Varberg för att han skall få speltid så kommer inte Scott Jamieson upp i full kvalité. Nu väntas han eventuellt vara sjuk inför matchen mot Norrköping och i så fall lär det bli en ”ovan” person på vänsterbacksplatsen. Jag skulle således inte bli jätteförvånad om Norrköping anfaller med all sin kraft på vår vänsterkant.

I IFK Norrköping finns de ex-blåvita Moberg Karlsson och Bärkroth, medan ni värvade MSD från oss och nu även har Boo Wiklander i laget. Vad är känslan där?

– Jag måste säga att det är fantastiskt roligt att få se exempelvis Bärkroths utveckling. Folk i Göteborg har generellt en väldigt stor kärlek till honom då han satte IFK Göteborg på kartan när han debuterade som den yngsta spelaren i Allsvenskan någonsin. DMK hann aldrig göra något större avtryck och var i ärlighetens namn aldrig någon riktigt viktig kugge för laget. Han var förvisso snabb som vinden men fick väldigt sällan utdelning på sina avslut.
Gällande DBW och Smedberg är det väldigt roligt att de äntligen hittat tillbaka hem igen.
Två viktiga, kloka och erfarna spelare som har ett naturligt lugn i kroppen. Det känns väldigt bra.

Trots de historiska framgångarna och de senaste årens placeringar känns kamratmötet lite halvljumt, i alla fall i Göteborg. Vad krävs för att det ska hetta till?

– Jag tror att intresset växer för varje år. Norrköping har gått från en klassisk kamratklubb till en riktig konkurrent. Vi skall också komma ihåg att bortamatchen mot er nu sist var i Allsvenskans sista omgång. Då var vi redan borta från racet för längesedan.

KAMRATERNA

Fotnot: Efter att intervjun gjordes med Patrik blev det känt att Emil Salomonsson lär spela vänsterback i kvällens möte.