På lördag avgörs cupgruppspelet – här är förutsättningarna

Det har inte direkt gått som på räls för IFK Norrköping i Svenska cupens gruppspel – men chansen att gå vidare till kvartsfinal lever fortfarande.

1-1 hemma mot Örgryte och 2-2 borta mot Vänersborgs FK – IFK Norrköpings resultat i Svenska cupen i år har än så länge varit en besvikelse.  På lördag tar IFK emot Halmstad på Östgötaporten och då är seger ett måste för att ta sig vidare till kvartsfinal. Men det är inte säkert att det räcker. Samtidigt möts Örgryte och Vänersborg på Valhalla IP i Göteborg. Om Vänersborg vinner med samma siffror som IFK är det VFK som sensationellt går vidare, då västgötarna har samma målskillnad men har gjort fler mål än IFK.

Vi älskar SVT text!

Om IFK skulle slå HBK med exempelvis 2-1 samtidigt som Vänersborg slår Örgryte med 1-0 hamnar IFK och VFK på samma poäng, samma målskillnad och har dessutom spelat oavgjort mot varandra. Då kniper IFK platsen i kvartsfinalen genom att man är högre rankat än Vänersborg.

Uppdatering 4 mars: Halmstads BK saknar lagkaptenen Fredrik Liverstam. Dessutom saknas långtidsskadade Simon Silverholt  och Alexander Arvidsson, uppger Håkan Ericsson på HBK:s Svenska Fans.  Dessutom råder viss osäkerhet om nye japanen Kosuke Kinoshita hinner bli spelklar. När det gäller Örgryte så missade Johan Elmander lagets senaste match mot Halmstad på grund av halsfluss. Han missar även matchen mot Vänersborg.

Om IFK går vidare från gruppspelet kommer man att få spela nästa match på bortaplan. Detta eftersom de lag som har samlat ihop mest poäng under gruppspelet får hemmaplansfördel i kvartsfinal.

Inget lag är ännu klart för kvartsfinal, men Häcken, Östersund, Degerfors, AIK, IFK Göteborg och Sirius (de två sistnämnda i samma grupp) är de lag som än så länge tagit full pott i gruppspelet. Vinnaren i IFK Norrköpings grupp kommer med stor sannolikhet få möta något av dessa sex lag.

KAMRATERNA

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *