Inför IFK-Örgryte: ”Jag tycker Elmander håller allsvensk klass”

I morgon är det tävlingspremiär för IFK Norrköping då man tar emot Örgryte IS i Svenska cupen. Vi ringde upp Linus Petersson på Fotbollskanalen för att få en bild av var den klassiska göteborgsklubben står i dagsläget.

Vad är ÖIS för klubb och för lag idag?
– De är på väg upp. Det var ju nykomlingar i Superettan förra året  och gjorde en okej säsong. Men det finns högre förväntningar i år. Tränaren Marcus Lantz har satt sin prägel på laget. Det är ett spelande lag, inget brunkargäng.

Och hur är klubben?
– Man har ändrat i organisationen, till exempel har man ingen sportchef utan Lantz har en managerroll. Det har varit en del skiften med olika klubbdirektörer, och gamla namn som kommit tillbaka i nya roller. Och lite delade meningar om det är bra eller inte.
– Kanske har man lyckats bättre på planen än utanför.

Hur har laget sett ut på försäsongen?
– Helt okej, två matcher tror jag man har spelat. En vinst mot göteborgsklubben Assyriska BK med 8-0 och en 3-2-förlust mot Varberg. Det finns en positiv anda kring klubben. Det känns som de plockat in väldigt spännande spelare. Det känns spännande, men svårt att bedöma.

Vad spelar de för slags fotboll och vad behöver IFK Norrköping se upp med på söndag?
– Det är mycket possession, 4-4-2. De vill verkligen spela fotboll och bygga ett eget spel. Det har många bra offensiva spelare, ett bra anfallspar i William Atashkadeh och Johan Elmander. Daniel Paulson på mittfältet är en poängspelare och Emil Skogh har också sett bra ut.

Hur bra är Elmander?
– Jag tycker han håller allsvensk klass. I alla fall av det man ser på träningar. Han har nog mått bra att bara få träna under hösten. Jag tror inte han hade gjort bort sig i Allsvenskan.

Och sen finns spelare som Martin Mutumba och Fredrik Björck i truppen?
– Björck är väl på gång, men tror inte han är aktuell för spel. Mutumba har inte tränat än sen sin korsbandsskada.

KAMRATERNA

Fakta: ÖIS på 2010-talet
2010: 9:a i Superettan.
2011: Klubben begärs i konkurs. Flyttas ner till div 1 Södra där man blir trea.
2012: Vinner div 1 Södra.
2013: Slutar på 15:e plats i Superettan. Nedflyttning
2014: Tvåa i div 1 Södra. Oavgjort x 2 mot Assyriska i kval till Superettan. Förlorar på bortamål.
2015: Tvåa i div 1 Södra. Slår Mjällby i kvalet till Superettan.
2016: 9:a i Superettan.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *