Motståndarkollen: Mattersburg siktar uppåt med ny tränare och värvningar

Idag möter IFK Norrköping SV Mattersburg i en träningsmatch i Portugal. Det österrikiska laget ligger sist i den inhemska ligan men har nyligen sparkat tränaren och värvat några nya spelare.

Mattersburg bildades 1922 och har som bäst nått en tredje plats i ligan, säsongen 2006/2007. Såväl 2006 som 2007 var man i cupfinal – men förlorade båda gångerna mot Austria Wien.

Österrikiska Bundesliga består av tio lag, Mattersburg är sist efter 20 omgångar med bara tre vinster. I januari sparkade man tränaren Ivica Vastic till förmån för Gerald Baumgartner som ska försöka få rätsida på laget och läget.

Man har nyligen förstärkt spelartruppen också.

– Denna vinter var första gången på länge som vi fick några nya spelare, säger SVM-supportern Matt som driver fansidor för laget i sociala medier.

Han nämner Cesar Ortiz, David Atanga och Stefan Maierhofer som spelare som förhoppningsvis kan lyfta laget. Den sistnämnde är över två meter lång och har en lika lång klubblista. Greuther Fürth, Rapid Wien, Wolverhampton, Bristol City, Duisburg, Red Bull Salzburg och Millwall är några av 34-åringens tidigare adresser.

Hemma i lilla Mattersburg (7200 invånare) spelar laget på Pappelstadion.

– Pappel är tyska för cottonwood och arenan är döpt till träden i närheten av den, berättar Matt som har fått se publiksnittet sjunka de senaste åren.

Som mest var det över tio tusen men idag är det nere på mellan 2500 och 3500 åskådare per match, enligt Matt som tror att österrikarna kommer spela 4-2-3-1 mot IFK enligt följande: Kuster (mv) – Farkas, Rath, Malic, Novak – Jano, Perlak, Höller, Röcher, Atanga – Bürger.

SVM-supportern framhåller U21-landslagsmålvakten Markus Kuster som en nyckelspelare som ”förväntas en strålande framtid”. Lagkaptenen Patrick Farkas hade flera erbjudanden från Europa men såldes inte av presidenten ”som är en stark person i Mattersburg”. David Atanga är på lån från Red Bull Salzburg och spanjoren Jano beskriver Matt som ”hjärtat i laget – när han är i form.”

Matchen startar klockan 16.00 svensk tid (klockan 15.00 lokal tid) och sänds i IFK Play.

KAMRATERNA

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *