Snack med fienden: IF Elfsborg – IFK Norrköping U21 0-3 (0-1)

BP borta (10 okt) och Elfsborg hemma (18 okt) återstår av slutspelsgruppen. Vinnaren spelar SM-final
BP borta (10 okt) och Elfsborg hemma (18 okt) är IFK:s två återstående matcher i slutspelsgruppen. Vinnaren spelar SM-final

IFK Norrköping leder nu U21-slutspelets grupp 1 efter att ha besegrat IF Elfsborg på Borås Arena. Vi ringde upp Elfsborgs U21-tränare Jesper Bengtsson.

Hur var matchen?
– Jag tycker att det är rätt jämnt, vi hamnar i underläge lite onödigt. Det avgör lite matchen, för IFK Norrköping kan spela ganska kontrollerat och hålla bollen inom laget, Vinna bollen och ställa om.
– De har många bra omställningsspelare i Eliasson och anfallarna som har rapphet. Duktiga passningsspelare i Sjölund och Smith
Hur skulle du beskriva ert lag?
– Vi hade en blandning av U19-spelare och spelare från A-truppen. Henning Hauger, Jörgen Horn och Daniel Gustafsson spelade hela matchen.
Nån som imponerade i ditt eget lag?
– Nej, det kan jag väl inte påstå. Vi är okej rent spelmässigt men har inte skärpan.
I motståndarlaget?
– Ja, Marcus Falk Olander. Jag har haft honom här i Elfsborg för länge sen. Han har utvecklats enormt i Norrköping. Eliasson imponerar, Sjölund och Smith är stabila. Även Norrköpings yngre spelare är utbildade bra, det är inte mycket misstag. De spelar stabilt och moget
Ni har ju blivit kända för att få fram mycket unga spelare och spela ett fartfyllt spel – precis som IFK Norrköping det senaste året. Ser du några likheter och skillnader?
– Det är väl rätt mycket som är likt. En liten skillnad är att Norrköping använder djupledsspel lite mer än Elfsborg. Det kan jag sakna lite grann hos oss. Kortpassningsspelet här kan bli lite överdrivet ibland.

KAMRATERNA

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *