Hallå där, Anders ”Gresse” Grentzelius…

…som för 15 år sen vann en Grammis för ”Bästa klubb/dans” med Spånka NKPG. Nu har du producerat en låt om Christoffer ”Totte” Nyman. Berätta!

– Jag skulle flytta och anlitade Lika som bär. De skulle vara matchvärd mot Östersund och frågade om jag kunde hjälpa dem att göra en låt om Totte Nyman som kunde spelas under matchen. Ja, det kan jag väl göra, sa jag. Sen glömde jag bort det hela.

Okej?
– De ringde någon vecka innan matchen och frågade hur det gick med låten. Jag var på semester och hade ju glömt bort det men sa att det gick fint. Sen insåg jag att jag måste ta tag i det och pratade med några kompisar för att få lite idéer.

– Jag fick en massa förslag från dem men insåg att jag inte kunde använda mig av det. Jag började lyssna på en del låtar och kom fram till att det skulle vara enkelt att sjunga med. Och så hade jag hört att Totte var en bra kille och körde lite på det.

– En polare i Malmö tyckte att jag skulle låta som en riktig östgöte, som en Norrköpingsbo. Så det blev lite Pontiak-inspirerat! Vissa tror att det är han.

Vad har du fått för reaktioner på låten?
– Jag tror Lika som bär var nöjda i alla fall. Sen var det några kompisars barn som sa att den var skitdålig. Jag vet inte om den har spelats något mer på Parken.

Har Totte själv hört av sig?
– Nej. Jag känner ju inga fotbollskillar, tror inte ens jag skulle känna igen honom på stan. När vi var ute och åkte med Spånka NKPG blev vi trakasserade för att vi hade IFK-tröjor på oss. IFK var på botten då. Men trots att vi inte kan något om fotboll är IFK vårt lag.

Både Alexander Fransson och Arnor Traustason använde Lika som bär när de flyttade utomlands. Tror du Totte får göra samma sak snart?
– De tror väl aldrig att han ska flytta från laget. Men om det blir så är det väl klart att de gör det. De är ju hard core-fans.

Du kan lyssna på Totte-låten i spelaren nedan.

KAMRATERNA

 

5 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *