”David Moberg Karlsson kan ta flera kliv till med allt danskt och engelskt skinn på näsan”

”Fortfarande mycket talangfull” och ”passar perfekt in i Peking-spelet”. Så beskrivs IFK:s nyförvärv David Moberg Karlsson av några som följde honom i hans första allsvenska sejour.

Senast ”DMK” spelade i Allsvenskan gjorde han det för Blåvitt. Vi ställde några frågor om IFK:s nya spelare till de Göteborgsbaserade journalisterna Henrik Leman och Mattias Balkander.

1. Vad minns du av David Moberg Karlsson från hans tid i IFK Göteborg?

Henrik Leman: Jag minns framtidstron. DMK kom fram som ung och spännande, någon som kunde explodera på planen. Det fanns hela tiden en känsla av att ”det här kan bli något riktigt bra”, men av olika anledningar lyfte det aldrig så där som klubben och supportrarna hade hoppats. I alla fall var det mer sporadiskt än regelbundet.

Mattias Balkander: Han fick rätt stort förtroende av Mikael Stahre inför säsongsstarten 2013. Jag minns honom som en vindsnabb, raka vägens-anfallsspelare. På den tiden var han lite för enkelriktad, något han har utvecklat under sin tid i Danmark. Han är en mycket bättre spelare nu.

2. Tror du att IFK Göteborg var intresserade av värva honom nu?

HL: Med Hysén, Engvall, Boman, den lovande ”Paka” (Patrik Karlsson Lagemyr) och en femteanfallare i Victor Sköld, plus en ansträngd ekonomi, ser jag inte att IFK Göteborg kände anledning att vara med i ett DMK-rejs. Även på kanterna har Blåvitt rätt fullt med Rieks, Ankersen och förre Peking-profilen Martin Smedberg Dalence.

MB: Ingen aning. Är i EM-bubblan nu och har inte hört eller läst något. Handlar väl om ekonomi och jag vet inte om Blåvitt har det nu.

3. Hur ser du på hans utvecklingspotential?

HL: Det är väldigt svårt att säga utan att ha följt honom noga i England, Skottland och Danmark. Helt klart är han ju fortfarande mycket talangfull, är uttagen i OS-truppen, och jag skulle säga att förtroende från tränaren, regelbunden speltid, personlig mognad och mer rutin kan ta honom ett steg till.

MB: Sunderland såg ju en potential hos honom, på ett sätt ingen annan har gjort. Tror definitivt att han kan ta flera kliv till nu med allt danskt och engelskt skinn på näsan. Han passar perfekt in i Pekingspelet. Trygg med boll, kan utmana, förivrar sig sällan, bra på att bryta in från kanten och sätta lagkamrater i bra lägen. Man får komma ihåg att han fortfarande är ung. Varför inte en framtida A-landslagsman? Janne Andersson lär ju ha koll på honom, i alla fall.

KAMRATERNA

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *