Snack med fienden: DIF U21 – IFK U21 3-0 (2-0)

Djurgården slog IFK med 3-0 hemma på Kaknäs. Vi ringde upp DIF:s assisterande tränare Anders Johansson för att prata Kenneth Udjus, Enarsson och Florres roll.

Grattis, 3-0 till er mot ett IFK som brukar vara riktigt starka i U21-serien. Vad säger det om matchen?
– Vi brukar också vara starka (skratt). Nej, men det var en jämn match.  Vi var lite bättre i första halvlek. Norrköping började bra, sen var vi något bättre  I andra halvleken var IFK lite bättre, men vi fick utdelningen.

Speglar prestationen resultatet tycker du?
– Nja. Men vi fick första målet. Sen när de tryckte på så fick vi in det andra. Vi är väldigt nöjda.

Kenneth Udjus är IFK:s nya reservmålvakt. Hur såg han ut?
– Svårt att bedöma. Han fick ingen kanonad av skott emot sig, det var inte en match där vi hade massor av chanser. Men det var inget av målen som han kan lastas för.

Gentrit Citaku och Joel Enarsson är två spelare i IFK som inte fått mycket speltid i år, men som vissa hoppas på. Vad tyckte du om dem?
– Gentrit är alltid lurig men idag kom han inte loss med bollen riktigt. Han är hal men var inte riktigt så bra som han brukar. Joel är alltid nyttig och jobbar hårt.

Och Florre hänger med?
– Ja, det är fördelen med att vara tränare, att man kan ta ut sig själv, hehe. Nej, men Florén och Falk-Olander, det är riktigt bra utbildning för de andra att ha dem där bak. Florén pratar hela tiden och Falk-Olander är lojal.

I ditt eget lag? Besard Sabovic verkar vass?
– Jo han var bra. Sen var hela vår unga backlinje duktig, det var bara Une Larsson från A-truppen där. Olunga på topp var också bra. Han gjorde ett mål och grävde fram en del chanser.

KAMRATERNA

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *