”Per Joar Hansen står inte för nån Drillofotboll”

Enligt vad Kamraterna erfar är Per Joar Hansen mycket nära att bli IFK Norrköpings nästa tränare. Vi ringde upp Trondheim och journalisten Petter Rasmus för att ta reda på mer om ”Perry”.

Hur skulle du beskriva Perry som tränare?
-Tydlig. Han är en man som tål kritik bra och har fått sin del av det. Han tar det på ett imponerande sätt. Han står linjalrakt tills att sista journalisten har fått svar på sin fråga. Så han är ”flink” på den biten.

IFK Norrköping har spelat ett väldigt fint passningsspel och samtidigt ett spel med en hög press. Nu är många oroliga att det ska bli Drillo-fotboll istället?
– Nej, han står inte för Drillo-fotboll. Jag tror Norrköping och Perry kan vara en bra kombination. Hans filosofi är att bollen ska gå i längdriktningen och det ska gå snabbt. Men en stor del av sin skolning har han i Rosenborg.

Om man läser till exempel Per Joar Hansens Twitter så verkar han vara en person med starka åsikter. Kan det rentav bli för mycket av den varan?
– Nej, det tror jag inte. Men han är mycket principfast. Om du inte är hans vän så är du inte hans vän.
– Han fick sparken från Rosenborg, och det är fortfarande en del journalister på Adresseavisen som han inte vill snacka med. Vi skrev i en rubrik att han skulle få sparken, jag är övertygad om att det var korrekt. Men sen dröjde det 2-3 veckor innan det hände.

Rosenborg verkar vara en speciell klubb med speciella krav. Är det en svår miljö att lyckas i?
– Ja, det tror jag. Det är en kravfylld publik och kravfylld klubb. Man nådde Champions League nästan varje år i mer än tio år. Sen var det några år då det gick sämre. Men man anställde ”Perry” för att man ville tillbaka till Rosenborgs rötter. Men assisterande tränaren Bård Wiggen och Perry var ingen bra mix.

KAMRATERNA

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *