Pelle Blohm hjälpte IFK Norrköping att hitta Kenneth Udjus

Den norska målvakten Kenneth Udjus är på väg till IFK Norrköping. Det enda som skiljer spelaren och klubben från varandra är ett godkännande från Svenska Fotbollförbundet av en dispensansökan. Den förra IFK-spelare Pelle Blohm hjälpte IFK att hitta målvakten.

Pelle Blohm arbetar för Stars & Friends Scandinavia, med huvudkontor i Trondheim. Företaget arbetar bland annat med att förmedla spelare åt klubbar och siktar nu på att ta sig in på den svenska marknaden. När Pelle Blohm fick höra att de svenska mästarna letade målvakt hörde han sig för hos sina kollegor i Norge.

– Kenneth är inte min spelare, jag har inte haft kontakt med honom personligen. Men jag fick hans namn tillbaka från Norge när jag frågade vilka spelare som fanns tillgängliga, och då hörde jag av mig till IFK. Jag har varit med i bollandet med byråkratin, säger Pelle Blohm till Kamraterna.

Och nu är dispensen inskickad?
– Ja, det förutsätter jag i alla fall. Det är spelaren som måste göra det, även om klubben också hjälper till.

Kan du beskriva Kenneth som målvakt?
– Jag har bara sett honom via programmet Wyscout. Men det är en stor och skolad målvakt, lång och ståtlig och längden kan han utnyttja bra i sitt spel. Jag vet att han haft bra säsonger och dåliga säsonger. Nu är han ju arbetslös och har inte varit hundra procent aktiv, men har så klart tränat under tiden.

Pelle Blohm berättar också att han i sin roll för ”scoutingföretaget” har som ambition att ta sig in på den svenska marknaden och få till samarbeten med flera allsvenska klubbar.

– Vi har många bra spelare och ett bra nätverk. Det är min ambition att vi ska ta oss in i Sverige, men det är tuff bransch.

Nyligen fick ju förra IFK-backen David Boo Wiklander dispens för att spela för Hammarby IF. Pelle Blohm tror att chansen är god även för att Kenneth Udjus ska få sin dispens godkänd.

– Om Wiklander fick det så borde även Kenneth få det, tycker jag. Det finns ordentliga dokument som styrker det som krävs.

KAMRATERNA

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *