Mörk om målvaktsfrågan: ”Transferreglerna är godtyckliga”

Andreas Vaikla gjorde en bra insats mot Hammarby. Men målvaktskrisen är inte över i IFK Norrköping för det. Vi ringde upp agenten Patrick Mörk som är kritisk till regelverket.

15 juli öppnar transferfönstret igen. Vill IFK Norrköping värva en spelare innan dess måste spelaren i fråga först och främst vara klubblös. Men för att övergången ska vara möjlig måste även spelaren visa att den aktivt sökt kontrakt med klubbar när den varit arbetslös.

Patrick Mörk är agent åt en mängd spelare i Sverige och utomlands – bland annat Christoffer Nyman, Alhaji Kamara och Alexander Fransson. Han är kritisk till Svenska Fotbollförbundets regler.
– Jag är ingen expert, men jag tror bara det är i Sverige man har det här systemet. Jag tycker det är absurt att en spelare behöver visa upp mejl från klubbar som man har varit i kontakt med.
– Det blir så godtyckligt, hur många klubbar ska man behöva ha varit i kontakt med? Systemet är cirkus, säger Mörk.

Mörk har invändningar mot systemet som helhet. Det kanske inte är så konstigt med tanke på det yrket han har. Men han tycker också att det borde finnas särskilda regler för målvakter.
– Ingen klubb kan ju ha fyra stycken i truppen. Nu är ju Norrköping bara en skada från ett väldigt stort problem. Det borde förbundet kunna lätta på, i alla fall på målvaktssidan.

Patrick Mörk är inte helt pessimistisk till IFK:s chanser att hitta en målvakt
– Jag vet inte men det finns väldigt många fotbollsspelare. De kan säkert få tag på en målvakt som är bra. Men det blir nästan omöjligt att hitta nån av Mitovs klass.

”Din” spelare Christoffer Nyman  har ju uttryckt att han vill att IFK ska få pengar när han lämnar. Kan man tänka sig att han förlänger kontraktet men får en klausul om att han får gå för en fast summa längre fram?
– Det är alltid en variant. Men det är inget jag vill kommentera.

KAMRATERNA

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *