Ingen ”Fimpen” i IFK Norrköping i vår

David Mitov Nilsson missar resten av säsongen och IFK Norrköping lär vara på jakt efter en ny målvakt. Många supportrar hoppas att Henrik ”Fimpen” Gustafsson ska kunna fylla Mitovs skor under våren, men det är inte möjligt enligt Gerhard Sager, ordförande i SvFF:s tävlingskommité.

Det svenska transferfönstret är nu stängt. För att en allsvensk klubb ska få dispens och kunna registrera en ny spelare får spelaren först och främst inte vara registrerad för någon annan klubb, och sen måste spelaren aktiv ha sökt kontrakt med klubbar under perioden som klubblös.

– Man måste visa dokumentation från de klubbar man varit i kontakt med och måste ha varit igång och sökt hela tiden, säger Sager.

Eftersom ”Fimpen” är registrerad för Horn/Hycklinge IF, där han för övrigt spelar mittback, så finns det ingen möjlighet för honom att representera IFK Norrköping innan transferfönstret öppnar igen 15 juli.

Positionen som målvakt är extra utsatt. Det är inte lättare att få dispens då?
– Nej, det är ingen skillnad. Vi tar inte hänsyn till positionen i laget. För några år sedan begärde Mattias Hugosson dispens på våren för att kunna registreras för IFK Göteborg. Men han fick vänta tills transferfönstret öppnade.

Hur är det med utländska spelare?
– Det är samma regelverk där, säger Sager.

KAMRATERNA

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *