Kebab och snabbare hantering i kioskerna – här är några nyheter på Parken 2016

nya-parken-norra-2013
Norra läktaren, Östgötaderbyt 2013.

Det närmar sig den första allsvenska matchen på Nya Parken 2016. Vi har pratat med verksamhetschefen Åsa Stenmark om vad som händer på arenan i år vid sidan av bollsparkandet.

– Det är mycket på gång. Vi bygger just nu klart en ny storloge, ”Business Club Norrköping”, som känns spännande och som mycket kretsar kring. Den kommer att finnas på plan tre där det förut var en restaurang, säger Åsa Stenmark som tillträdde sin tjänst förra året.

”Business Club Norrköping” är det nya nätverket där storsponsorerna som bidrar med en viss summa pengar är välkomna. Logen rymmer omkring 80 personer, men det är inte riktigt lika många företag som är med ännu.

– Vi kanske inte har varit så tydliga med hur konceptet ska vara så det kanske inte har satt sig från början. Men när folk ser hur det blir så tror jag de blir intresserade, säger Åsa Stenmark som vidare berättar att det vid varje hemmamatch kommer att finnas en speciell gäst på plats i den stora logen.

– Det kommer vara någon aktuell person, kanske en entreprenör, idrottare eller någon annan som det är intressant att lyssna på.

Egen personal i kioskerna

Även när det gäller de gamla hederliga kioskerna så jobbar man för att ge en bättre service.

– Alla kassor ska nu ta emot kortbetalningar, vilket inte har gått förut. Om vi hinner till premiären kommer det också finnas möjlighet till ”chip and go” för att slippa använda sin pinkod vid betalning för att det ska gå ännu fortare, säger Åsa Stenmark.

Även de som arbetar i kioskerna är viktiga för att det ska gå snabbt och smidigt.

– I år har vi helt och hållet vår egen personal, tidigare har det varit föräldrar från olika ungdomslag. Vår egen personal har fått särskild utbildning och vi hoppas att det ska göra att det går snabbare i kioskerna.

För att göra det ännu smidigare för besökaren har det tidigare pratats om en mobilapp för att beställa mat och dryck som sedan hämtas ut vid särskilda platser. ”Det är en teknik som kommer och IFK kör ett case med Svensk Elitfotboll. Vi är en av de fem första arenorna i Sverige som testar detta”, sa Parkens VD David Bergström till oss förra året.

Men appen är ännu inte klar berättar Åsa Stenmark som inte heller har något besked om när den kan användas på Nya Parken.

Ny uteservering för Curvans fans

Vidare berättar hon att Sportbaren på våning två, ”Curvans bar”, har fått en inglasad uteplats. Från den ska man kunna avnjuta en god dryck samtidigt som man ser IFK spelar skjortan av motståndarna.

Och satsningen på Food Courts fortsätter. Efter Curva Nordahl ska även VM-läktaren få ett eget matställe som ska erbjuda mer än korv med bröd.

– Vi har tagit fram trevliga ritningar och hoppas få klart med det framåt sommaren, hoppas Åsa Stenmark som avslöjar att en ny snabbmat ger debut på Parken i premiären mot Kalmar FF.

– Vi kommer att ha kebab i första matchen. Vi har provat lite allt möjligt, pulled pork och så. Men man verkar mest vara intresserad av olika varianter av korv. Men vi ger oss inte. Vi vill gärna prova nya saker, säger verksamhetschefen.

Således bör deltagarna i Kamraternas omröstning om snabbmatsönskemål bli glada. Kebab var det populäraste valet framför falafel som kom på andra plats.

Ungefär hälften av Kamraternas följare på Twitter  föredrar Kebab.
Ungefär hälften av Kamraternas följare på Twitter föredrar Kebab.

Slutligen pratade vi lite om förra årets kritik att det tog lång tid att komma in på på arenan vid stora publikmatcher.

– Det blev bättre i slutet när vi ändrade till entré 1 för Curva Nordahl. Men när det är så mycket folk som det var i slutet av förra året är det knepigt. Så är det oavsett arena egentligen, det är samma sak på Friends eller vart som helst helt enkelt.

KAMRATERNA

1 kommentar

  1. Vad är det för världsfrånvändhet i sista kommentaren?
    Det blev inte alls bättre i slutet, snarare tvärtom. Månne blev det bättre för de som skulle sitta på Östra då de fick en egen ingåg, men för att komma in på CN tog det fortfarande patetiskt lång tid.

    Det är verkligen inte samma sak på Friends eller någon annanstans. Förutom i Malmö när 7000 pers skulle in genom två ingångar. Det tar inte lika lång tid att komma in på arenor som ofta har 60-70-80,000 åskådare…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *