Lutar åt utsåld premiär: ”Viktigt att man köper biljett snarast”

Den allsvenska premiären ser ut att bli slutsåld, men än så länge har IFK-supportrar bara köpt en bråkdel av den tilldelade kvoten. Därför minskas nu IFK:s sektion på Swedbank Stadion.
– Det är viktigt att man köper biljett så snart som möjligt, annars kan andelen biljetter bli ännu mindre,  säger Fredrik Nilsson, SLO i IFK Norrköping.

Enligt en överenskommelse ska gästande supportrar i Allsvenskan ha rätt till 10% av platserna på arenan. Men inför varje match sker en dialog så att denna andel kan minskas eller ökas beroende på det behov som finns.

IFK Norrköping inleder borta mot Malmö FF den 2 april. På Swedbank Stadion är kapaciteten runt 20 000. IFK tilldelades därför först 2 000 biljetter. Men efter att ”bara” ca 400 biljetter hittills har sålts till  bortasektionen har arrangören i samråd med bland andra Fredrik Nilsson beslutat att minska kapaciteten till 1 500.

Fredrik Nilsson säger att 400 sålda biljetter till en bortamatch i Malmö egentligen är en jättebra siffra. Förutom IFK:s guldmatch förra året har det nog aldrig varit så många IFK-supportrar på en bortamatch i Malmö.

– Jag tror vi kommer att komma upp i 1 000 sålda biljetter. Man kommer kunna köpa biljetter till Peking Fanz-tåget nu på matchen på lördag och Peking Fanz-lokalen kommer ha extraöppet.

Malmö FF har efter en lite seg inledning på Svenska cupen kommit igång nu på slutet och är framme i final. Skåningarnas revanschlusta är också stor efter IFK:s guldmatch på just Swedbank Stadion i höstas. Enligt uppgift är 17 000 biljetter redan sålda till matchen.

– Det kommer bli drag i Malmö. Men det gäller att folk köper biljetter nu över påsk, annars kan vår sektion minskas ytterligare, säger Fredrik Nilsson.

-Jag säger samma som alltid: köp förköp i god tid. Det är det som avgör hur stor sektion vi får.

KAMRATERNA

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *