Snack med motståndaren: GIF Sundsvall U21-IFK Norrköping U21 1-4 (0-1)

IFK Norrköping tog sin tredje raka seger i U21-serien när man slog GIF Sundsvall med 4-1 på bortaplan. Tvåmålsskytt blev Joel Enarsson. Vi har som vanligt varit i kontakt med motståndarens tränare för att få höra lite om matchen.

IFK reste norrut för att spela sin första bortamatch i Folksam U21 Norra. Giffarna med rutinerade anfallsduon Johan Eklund och Shpetim Hasani väntade på andra sidan.

Så här säger hemmalagets tränare Mikael Bengtsson om matchen i stora drag:

– Jag tycker väl inte att resultatet speglar matchen riktigt. Men Norrköping försvarade sig bra. Vi var bollförande till stora delar och skapar mer för att göra mer än ett mål. De får några billiga mål men är samtidigt effektiva i sina avslut.

Anledningen till att Giffarna hade ett så rutinerat anfallspar i Eklund och Hasani var helt enkelt att de behöver speltid, förklarar Mikael Bengtsson.

IFK tog ledningen i första halvlek genom Joel Enarsson som också gjorde sista målet. Däremellan målade Ihab Naser och Henrik Castegren för Snoka. Sundsvalls mål gjordes av Eklund.

Mikael Bengtsson tycker att junioren Vilmer Svensson, som aldrig har spelat i U21 förut, gjorde en stark insats.

– Han har tagit enorma steg, berömmer tränaren.

Hos IFK tyckte han inte att det var någon särskild spelare utmärkte sig.

Vad har ni för målsättning med U21-spelet?
– Vi har inget resultatmål, att vi ska komma till en viss placering. Målsättningen med matcherna och verksamheten med U21 är att a-lagsspelare ska få matchtid och få plats i a-laget. Och att våra juniorer får möjlighet att spela på den här nivån som är bättre än U19-serien och förhoppningsvis slå sig in i a-truppen.

IFK Norrköping möter i nästa omgång AIK och Sundsvall möter Djurgården. IFK toppar tabellen på nio poäng.

KAMRATERNA

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *