Snack med fienden: IFK U21 – Dif U21 4-3 (1-1)

Förra året möttes de i U21-Allsvenskans SM-final. Då vann Djurgården med 3-2. Men ikväll fick IFK Norrköping lite revansch när man slog stockholmarna med 4-3.

För IFK inledde U21-serie med att slå Gefle, men för Djurgården var det seriepremiär på Nya Parken. Det var hemmalaget som inledde bäst och tog ledningen i den 11:e minuten efter att Adin Bukvas inlägg nått Joel Enarssons panna. Men Dif kom igen och kvitterade i matchminut 30 genom Sam Johnson.

Bortalagets lycka skulle bli kortvarig. Några minuter senare drog Mihlali Mayambela på sig sitt andra gula kort. Resultatet 1-1 stod sig dock till halvtidsvilan.

– Jag tycker det var spelmässigt jämnt fram till utvisningen. Kanske har IFK något vassare chanser. Men utvisningen gör det tufft för oss, säger Anders Johansson, tränare i Djurgårdens IF.

Även den andra halvleken inledde IFK bäst. Men nu tog det bara två minuter innan ledningsmålet kom när Adin Bukva placerade in 2-1.

Dif kom dock tillbaka ännu en gång och kvitterade till 2-2 genom Stefan Karlsson. Men IFK replikerade snabbt, Ihab Naser satte 3-2 snyggt i nättaket.

– Det var många fina individuella prestationer, särskilt IFK:s tredje mål.

Djurgården kämpade vidare trots en man mindre och i den 86:e minuten lyckades man kvittera. Men bara två minuter senare fick IFK straff efter att Gentrit Citaku fällts i straffområdet. Ihab Naser slog in sitt andra mål för dagen och 4-3 blev slutresultatet.

– Vi lyckas med två fasta situationer i när halvlek, det blir ju viktigt när man har en man utvisad. Vi hade också en bra chans på övertid där vi missar öppet mål, säger Anders Johansson.

– Jag tycker alltid det brukar vara bra matcher mot Norrköping. De har väldigt bra unga spelare. Men jag är lite extra svag för Enarsson. Han är en bra spelare, alltid giftig och intensiv.

Nån som utmärkte sig i Dif?
Hampus Nilsson (målvakten) räddade kvar oss i matchen efter utvisningen. Även Besard Sabovic på innermittfältet och Noel Holm som gjorde sin första U21-match var duktiga.

KAMRATERNA