Viktor Rönneklev: ”Vi hade ganska bra koll på hur IFK spelar”

Efter dagens oavgjorda match mellan IFK Norrköping och Jönköpings Södra ringde vi upp Viktor Rönneklev för att få hans bild av matchen.

1-1 innebär att IFK vinner gruppen med J Södra som tvåa. Viktor Rönneklev konstaterat att hans lag inte går vidare men tycker att man gjorde en skaplig insats på Nya Parken.

– Vi gör en bra match och skapar chanser, det var ganska jämnt. Vi är väl ganska nöjda med vår prestation, säger han.

Hade ni bra koll på IFK:s taktik?
– Ja, vi hade ganska bra koll. De har spelat likadant under ett års tid, men det är ju fortfarande väldigt bra spelare som inte är lätta att stoppa. Men vi lyckades bra med taktiken.

Men att IFK skulle vara lättlästa tycker inte Viktor.

– De flesta lag vet hur de spelare men det betyder inte att de är lätta att stoppa. Många lag vet hur ”Barca” spelar också. IFK har bra spelare och en jäkla rörelse, man måste vara på tårna, menar han och säger vidare att IFK var det bästa laget i gruppen.

För sin egen del tyckte han att det gick bra, även om det inte var helt lätt att hinna med Nicklas Bärkroth alla gånger.

– Det är inte det lättaste, men det var godkänt.

Annars lyfter han fram Arnor Traustason som IFK:s bästa.

– Han är jäkligt bra, svårfångad. Han var nog bäst idag, men det är svårt att få en helhetsbild när man själv är på plan.

Hur är er känsla inför Allsvenskan om några veckor?
– Framförallt att det ska bli roligt. Det var nästan 50 år sedan J Södra var uppe. Spelmässigt känns det som att vi tar steg hela tiden och blir bättre och bättre.

KAMRATERNA

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *