Holmen på IFK-tröjan även i år

ren matchtröja
I år har den lyst med sin frånvaro men alla traditionalister kan vara lugna – snart är Holmen-loggan tillbaka på bröstet. Foto: Vyacheslav Yevdokimov / FK Zenit.

IFK Norrköping har fortfarande ingen reklam på matchtröjorna trots att det utlovades att det skulle vara klart inför cup-premiären. Men det kommer dröja minst en vecka till innan den karaktäristiska Holmen-loggan pryder bröstet.

2016 har alltså IFK Norrköping än så länge spelat i matchtröja nästan helt utan reklam. Till cup-premiären hade det sagts att sponsorerna skulle vara klara men så blev det inte. Lite olyckligt kanske då matchen mot Östersund gick att se helt gratis över hela Sverige genom SVT Play.

Men mycket verkar i alla fall vara sig likt på matchstället. Kamraterna har pratat med två av IFK Norrköpings stora sponsorer som bekräftar att de kommer vara en del av IFK även 2016.

–  Vi är fortfarande i slutförhandlingar om tröjreklamen. Men det kommer inte bli klart till på lördag, då IFK möter Athletic i Svenska cupen, säger Jonas Lindell på Holmen.

Han försäkrar dock att Holmen kommer att finnas på IFK:s matchtröja i Allsvenskan även 2016, något man varit i cirka 30 år. Huruvida koncernen även förhandlar om att finnas med på matchtröjan i kvalet till Champions League vill han dock inte kommentera.

Fastighetsbolaget Lundbergs är en annan av IFK:s trogna sponsorer. Där är avtalet klart, uppger informationschef Roger Ekström. Även 2016 kommer ärmarna prydas av Lundbergs logotyp.

IFK:s Mårten Jacobsson har tidigare sagt till Kamraterna att klubben inför 2016 har sett över prisnivån gentemot sponsorerna, vilket möjligen kan förklara varför förhandlingar med andra sponsorer ännu inte är klara. Kamraterna har sökt IFK:s säljavdelning i dagarna, men klubben vill inte vidare kommentera hur många logotyper det blir på matchstället eller när den ”riktiga” matchtröjan kan vara klar.

KAMRATERNA

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *