Joel Enarsson: ”Jag har egna mål som jag kan uppfylla i Norrköping”

joel-enarsson-2

Joel Enarsson har en bra helg bakom sig. Ett mål mot Östersund i Svenska cupen och ytterligare ett mål och två assist i träningsmatchen mot AIK.
– Det känns bra i kroppen och hela den biten. Kul att spela matcher, säger Joel till Kamraterna.

Mot Östersund fick 22-åringen hoppa in med några minuter kvar och hann dessutom med att rulla in slutresultatet 4-0 från nära håll. Det var hans första tävlingsmål för IFK på A-lagsnivå.

– Kul att göra mål när det betyder poäng, säger anfallaren lugnt.

I söndagens B-lagsmatch mot AIK fick han spela från start och gjorde en bra insats. Stefan Hellberg sa till Kamraterna efter matchen att Joel har blivit bättre i passningsspelet och ökat bollsäkerheten. Det blev ett mål på straff och även två framspelningar från Joels fötter.

– Jag har inte lagt så många straffar och det var väl ingen jättestraff direkt, men den gick in, säger Joel om målet som betydde 3-2 till IFK.

Anfallaren som kom till Norrköping från Mjällby inför säsongen 2014 har minst sagt en tuff konkurrenssituation. Emir Kujovic, Christoffer Nyman och Alhaji Kamara petar man inte i första laget.

– Det kan man verkligen säga. Jag har Allsvenskans mest pålitliga anfallare att tampas med. Emir gjorde 22 mål förra året, ”Totte” tio och Alhaji 5-6 stycken sen han kom hem. Det är tufft, men bara att köra på och se vad som händer. Jag känner att jag är redo att ta chansen om den dyker upp. Jag hoppas få visa att jag håller.

Har du något som de andra anfallarna saknar?
– Jag tänker väl inte riktigt så, men det är klart att man har mycket att lära av Emir till exempel. Det är en klassavslutare. Inte bara under match, han producerar på träningarna hela tiden. Jag försöker eftersträva det lite grann och lära mig. Men sen är det klart att jag kan se mig själv i en roll där jag spelar, så jag ser inte ner på mig själv. Jag känner att jag är där, absolut. Men man kan inte ta något ifrån Emir och ”Totte” såsom de producerade.

Hur gör du för att lära av Emir? Snackar ni eller observerar du mest vad han gör på planen?
– Jag tittar mest på Emirs lugn i alla lägen. Han är helt iskall och det rör honom inte om det kommer tre backar emot honom. Han är kolugn och det är bara att se och lära, tänka att ta det lugnt även om situationen ser tuff ut.

Joel är inne på sitt andra och sista år av kontraktet med IFK. Först skrev han bara på för ett år, men förlängde ganska snart med ytterligare ett.

– Det var ganska bestämt innan, jag och Janne hade sagt det mellan raderna. Det var min första flytt och ändå några timmar hem. Men det klickade som fan direkt med alla lagkamrater. Så det var aldrig något snack om saken.

Har du några personliga mål för året?
– Ja, men de håller jag för mig själv. Jag har absolut egna mål som jag kan uppfylla i Norrköping. Men det handlar om att få spela, annars blir det svårt att nå målen. Jag hoppas på mer speltid än förra året, det sticker jag inte under stol med. Men jag förstår konkurrensläget, det är fantastiska spelare jag har jämte mig och mot mig.

Trots att speltiden i Allsvenskan har varit begränsad så här långt för Joel har det aldrig varit aktuellt att han skulle lånas ut till en annan klubb.

– Nej, det har inte varit något snack alls om det. Men det är svårt att säga hur det blir på sikt, mycket är upp till klubben också. Under halva förra säsongen var jag ju tredjeanfallare innan Kamara kom tillbaka. Jag hoppade in i tio av de första tolv matcherna eller nåt sånt, så då kändes det skitbra. Men när Alhaji kom tillbaka blev det ju betydligt mindre. Men det är inget att säga något om med tanke på hur det gick förra året.

KAMRATERNA

Läs också: Janne Andersson om IFK:s starka offensiv, Enarssons utmaning och intresset för Fridjonsson

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *