Janne inför Atlantic Cup: ”Nu är det färdigvärvat på mittfältet”

Under Atlantic Cup i Portugal kommer IFK möta Lokomotiv Moskva och FC Zenit i gruppspelet. ”Spännande och bra matcher tidigt på säsongen”, tycker Janne Andersson.

Atlantic Cup är en inbjudningsturnering där det inte finns några särskilda kriterier för vilka lag som är med.

– De vill ha så bra lag som möjligt och vi sa att vi var intresserade. Vi är mogna att åka på ett matchläger nu. Matcherna ska bli jäkligt spännande och vi får ej så många tillfällen att möta internationellt motstånd med tanke på kvalet i sommar. Det var flera aspekter som gör att vi väljer att åka, Atlantic Cup har ett bra rykte och är bra organiserat, menar Janne.

Ni har värvat en del. Hur ser du på truppen nu jämfört med förra året?
– Har vi den trupp vi har idag så är det bara Wiklander och ”Alle” som var startspelare som försvunnit, och vi har tagit in Fjóluson och Blomqvist utöver några yngre som vi hoppas ska ta några steg. Jag hoppas att vi är bredare, men spetsigare kanske man inte kan kräva ännu att vi ska vara. Hoppas någon kan bli lika bra som Alle på sikt.

Kan du spela på fler sätt i år? Har du fler alternativ?
– De unga spelarna har blivit ett år äldre, så ur det perspektivet kanske svaret är ja. Men sen ska man ha respekt för att Alle var väldigt bra. Det är en lång försäsong med Svenska cupen och annat. Jag hoppas spelarna ska utvecklas och bli bättre på vägen.

Det börjar bli trångt på mittfältet. Är det färdigvärvat där?
– Ja, i grundläget är det så. Vi har åtta mittfältare. Det känns bra, tycker jag.

Islänningen Hólmbert Aron Fridjónsson som provtränade med IFK den här veckan reser inte med på lägret.

– Vi ska utvärdera situationen. Han har haft lite ryggproblem efter säsongens slut och ej tränat så mycket fotboll och är lite rostig. Men han gjorde bra grejor hos oss.

Däremot säger Janne att man vill värva 17-årige Daniel Ask som provtränade med IFK nyligen, vilket vi skrev om mer igår.

Janne Andersson har tidigare uppgivit att Alhaji Kamara stannar hemma från lägret av medicinska skäl, och ger ingen vidare kommentar kring detta. Kamraterna har också sökt spelarens agent Patrick Mörk utan framgång.

KAMRATERNA

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *