Emir Kujovic – detta har hänt

Det har varit två dagar av ihärdiga rykten och spekulationer kring IFK Norrköpings skyttekung. Kamraterna har försökt reda lite i röran. (Senaste och sista uppdateringen 2 februari, längst ner i artikeln.)

Det har länge inte varit någon hemlighet att Emir Kujovic gärna vill vidare i karriären och söka lyckan söderut. Under landslagslägret i Abu Dhabi var han väldigt tydlig med detta. Och visst har det ryktats kring anfallaren, men några heta rykten var det länge inte frågan om. Till Norrköpings Tidningar sa dock Kujovic i tisdags att ”det ska krävas något bra för att jag ska lämna” och att ”blir jag kvar har jag inga problem med det heller”.

Men de senaste dagarna har det börjat ryktas lite mer intensivt om en övergång till Serie A-nykomlingen Frosinone, för närvarande näst sist i tabellen. Spekulationerna har ökat i och med att Emir Kujovic beviljats ledigt från IFK:s träningar i dag och igår.

Italiensajten SoloCalcio citerar den italienska ”transfergurun” Gianluca Di Marzio som säger att Kujovic och den italienska klubben redan är överens om de personliga villkoren. IFK Norrköpings ordförande Peter Hunt säger dock till Kamraterna att man inte har eller har haft några diskussioner med Frosinone om Kujovic. Om Frosinone har tagit kontakt med spelaren utan IFK:s godkännande bryter man dessutom mot FIFA-direktiv, eftersom Kujovic har mer än sex månader kvar på kontraktet.

Det finns ännu inga svenska journalister som har bekräftat att det ligger någon sanning i Frosinone-källorna, utan bara svenska sajter som återger vad som italienska källor säger. Daniel Kristoffersson på Expressen, som är nyhetsledande i Sverige när det gäller fotbollsövergångar, var skeptisk när Kamraterna ringde upp vid lunchtid:

– Jag har hört att det inte stämmer, men har ingen förhandsinfo själv. Jag vet inte hur trovärdig Di Marzio är, men ibland är de helt snett på det i Italien.

Elvedin Basic på Svenska Fans Guldköping har ringt upp Frosinones president, men utan att få någon kommentar.

Till Folkbladet sa Janne Andersson nu i eftermiddags att han ”räknar med” att Kujovic är med på planet ner till Portugal i morgon, där IFK ska spela Atlantic Cup.

Sent nu på eftermiddagen skriver Gianluca Di Marzio ett nytt inlägg på sin blogg. Enligt honom tycks Frosinone villiga att lägga 600 000 Euro på Emir Kujovic men IFK begär 1 000 000 Euro.

Ytterligare en ingrediens i denna soppa är FotbollDirekt som harar avslöjat att Emir Kujovic tycks ha bytt agent alldeles nyss. Det kan kanske förklara en del.

*Uppdatering kl 16:40: Nu uppger FotbollDirekt att Kujovic är på resande fot och att han har träffat flera klubbar den senaste tiden. Sajten uppger också att han inte kommer att åka med till Portugal i morgon.

*Uppdatering 29 jan kl 09.58: Emir Kujovic reser med IFK till lägret i Portugal. Han är med på planet som lyfter senare idag. Det bekräftar Janne Andersson för Kamraterna.

* Uppdatering 29 jan kl 16:07: Daniel Kristoffersson på Expressen har fortfarande inte hört något konkret om Emir Kujovic.
– Han har besökt två klubbar, det är vad jag har hört.
Kan det vara lite rävspel från IFK att ta med Emir på träningslägret? För att visa att man inte är så benägna att sälja?
– Nej, absolut inte. Jag tror inte det är taktik från Janne. Jag tror det är Emir som inte har något konkret.
Kan det vara så att han redan har gått igenom läkarundersökningar hos klubbarna utifall det skulle bli affär?
– Nej, det tror jag inte. Då hade de förmodligen inte släppt iväg honom.

Kristoffersson säger dock, till skillnad från scouten Pelle Andersson, att det inte i brinner i knutarna än.
– Pappersarbetet kan bli klart på en timme, det är bara lite som ska faxas. Det är långt kvar än. I alla fall om man är Norrköping-supporter, skrattar han.

* Uppdatering 1 feb kl 20.09: De senaste dagarna har ryktena surrat mer och mer om att Emir ska till Frosinone. Och att han ikväll är på ett plan till Rom för att skriva på för klubben. Men det stämmer inte alls, säger Janne Andersson till Kamraterna.

* Uppdatering 2 feb kl 09.05: Det blev alltså ingen flytt för Kujovic till Italien och nu är det europeiska transferfönstret stängt. Därmed slutar vi också uppdatera den här artikeln.

KAMRATERNA

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *