”Händer det inget idag tror jag Kujovic blir kvar”

Kujovic HBK hemma 2015Bara några dagar kvar på transferfönstret och Emir Kujovic är fortfarande kvar i IFK Norrköping.
– Händer det ingenting under dagen tror jag Kujovic blir kvar, säger Pelle Andersson, fotbollsscout för turkiska Osmanlispor.

Pelle Andersson är scout för Ankaraklubben Osmanlispor, för närvarande på 12:e plats i turkiska Süper Lig. Han är bosatt i Norrköping och följer därför IFK nära. Han har också tidigare uttryckt beundran för Christoffer Nyman.
– Det var nästan så att vi tog Nyman i somras, skrattar Pelle. Vi la ett bud, men kom inte så långt.
Istället så värvade klubben Papa Alioune ”Badou” Ndiaye från norska Bodö/Glimt, som har gjort succé i den turkiska huvudstaden.
– Absolut har det öppnat upp för fler spelare från Skandinavien i Osmanlispor. Vi skriver kontrakt med en dansk i dagarna, säger Andersson.

I en tidigare intervju berättade Pelle Andersson för Kamraterna att han inte sett så många scouter på Nya Parken och att det kan bero på konstgräset. Men under IFK:s guldhöst blev det ändring på det och en strid ström av agenter besökte Norrköping.
– När IFK höll kvar sin position under hösten blev det mer och mer intresse. I bortamatchen mot Elfsborg var det ett helt koppel av scouter från bland annat Holland och England, jag tror alla följde någon IFK-spelare, säger Andersson.

Tror inte på PL-klubbar för Kujovic

De engelska klubbarna West Bromwich och Crystal Palace har uppgetts vara intresserade av Emir Kujovic. Men det är inget Pelle Andersson tror på.
– De engelska klubbarna kollade på Linus Wahlqvist eller Alexander Fransson. Kan inte tänka mig att de kollar på Kujovic.
– Han gjorde en fantastisk säsong och jag önskar honom en kanonklubb. Men samtidigt så måste man tänka på digniteten på klubbarna. Crystal Palace har en och annan god spelare som är bänkad idag.  Tänk också hur försvarslinjerna ser ut i England med snabba och starka backar.
– Jag tror faktiskt att om det inte händer nånting idag med Kujovic, då är det frågan om det händer nåt över huvud taget.

Pelle Andersson säger att IFK  Norrköping förstås har tänkt ersättare klar till Emir Kujovic. Och att det kan göra att det blir enklare för IFK att bestämma sig att sälja.
– För varje dag som går så kan det ju vara så att IFK tycker att alternativet man har istället för Kujovic är bättre för framtiden. Så att man säljer för att frigöra plats för en annan spelare
– Frågan är vad Kujovic rent energimässigt kan ge laget om han inte lämnar nu.
En försäljning skulle förstås kunna inbringa sköna slantar till IFK Norrköping. Men Pelle Andersson är skeptisk till vissa av de summor som nämnts.
– Att prata om att få ut 20-25 miljoner är löjligt. Han har ett år kvar och spelar i Allsvenskan. 10 miljoner tror jag man kan få ut.

”Kanske inte andra klubbars förstaval”

Pelle Andersson pekar på att det är mycket som ska hinnas med innan en övergång blir klar. Förhandlingar med både klubb och spelare, pappersarbete och läkarundersökning. Sen tycker han det är en del som pekar på att IFK:s spelare  inte är andra klubbars förstaval
– Klubbarna har ju följt spelarna innan fönstret öppnar. Är en spelare första prio för en klubb så får denne ett erbjudande ganska tidigt i fönstret.
Men han pekar också på att det finns länder i Europa som har transferfönstret öppet längre än 31 januari.
– Schweiz har öppet några dagar längre, Portugal också. Men Portugal värvar inga svenskar längre utan bara brassar.

En annan spelare som omgärdats av vissa rykten är IFK:s mittfältare Arnor Ingvi Traustason.
– Jag tror Traustason tjänar på att vara kvar, liksom många IFK:are  Risken när man går iväg till t ex Aston Villa är att man inte blir dominant. Man ska acklimatisera sig själv till en ny miljö, man får kanske inte spela och får sämre självförtroende.

KAMRATERNA

1 kommentar

Kommentarer är stängda.