Janne Andersson om Daniel Ask: ”Den typ av spelare som tilltalar oss”

IFK Norrköpings senaste provspelare heter Daniel Ask. 17-åringen tränar med IFK tisdag till torsdag den här veckan.

Den unge mittfältaren kommer ursprungligen från Malmö och har spelat i Limhamn/Bunkeflo men bytte till IFK Osby då han blev antagen till Jonas Therns akademi som numera finns i Osby.

– Hos oss har han spelat som ytterforward och innermittfältare i ett 4-3-3-system säger Joakim Hansson som är assisterande tränare i IFK Osby.

Under våren spelade Daniel Ask mest med A-laget som då höll till i division tre. Under hösten blev det mest spel med juniorlaget. Joakim Hansson beskriver Ask så här:

– Det är en oerhört teknisk spelare med magiska fötter som är fantastiskt med bollen. Och han har en härlig speluppfattning.

Även Janne Andersson tycker spelaren verkar intressant. Efter samtal med Jonas Thern beslutade man att Ask skulle komma till IFK för att visa upp sig.

– Det är en kreativ och konstruktiv mittfältare med bra blick för spelet med en funktionell teknik. Det är den typ av spelare som tilltalar oss och passar vårt sätt att spela. Det var de egenskaperna som lockade oss att titta på honom, säger IFK:s manager.

Om det skulle leda till något konkret har Janne ännu inte funderat på om ynglingen skulle spela med IFK eller Sylvia.

– Vi får se hur bra han är och har ännu inte kommit så långt i resonemanget.

KAMRATERNA