Oskar Sandström inte längre aktuell för IFK Norrköping: ”För dyr att lösa”

Inför julhelgerna ringde vi upp Janne Andersson för ett snack om läget i truppen.

I stora drag tror IFK:s manager att det inte blir någon större omsättning av spelare under vintern, även om han verkar räkna med att några försvinner och några kommer in. Ett nyförvärv är på plats och det är ju mittbacken Jon Gudni Fjoluson. I och med värvningen av honom har det spekulerats i att David Boo Wiklander får lämna klubben, vilket nu är definitivt.

– Jag har pratat med David och vi kommer inte erbjuda någon förlängning, vilket vi inte var klara med till hundra procent tidigare, säger Janne.

Finländaren Oskar Sandström som provspelade i november kommer inte spela för IFK eller Sylvia 2016. Det skulle bli för dyrt att lösa honom från hans klubb FF Jaro, säger Janne.

– Det ekonomiska var inte som vi hade trott eller hoppats.

Inga andra provspelare är inbokade framöver enligt Janne som dock säger att det kan hända saker snabbt. Och Teteh Bangura som provtränade i somras är inte aktuell för IFK, säger managern.

På målvaktssidan har ju Edvard Setterberg lämnat för Nyköpings BIS. Hans plats som tredjemålvakt tas av Joel Sundell eller Julius Lindgren, som konkurrerar om platsen mellan stolparna i Sylvia.

Tidigare den här månaden skulle Janne Andersson och Peter Hunt åka till Ghana för att lära sig mer om afrikansk fotboll. Resan blev inställd, men det kan bli aktuellt att åka framöver istället.

– Jag har varit intresserad av att åka dit i flera år, men det har av olika skäl inte blivit av. Vi får se om det dyker upp ett läge igen, kommentar Janne.

Och så var vi ju tvungna att fråga om Emir Kujovic vara eller icke vara. Försvinner han eller kan det till och med vara aktuellt att förlänga hans kontrakt?

– Jag har pratat med Emir om hans framtid på olika sätt. Vi utgår ifrån tesen att han försvinner, och det är hans önskan, säger Janne som inte vill spekulera för mycket i det hela.

När det gäller förlängningar med andra spelare i truppen är man inte nära med någon i nuläget.

Kan det bli aktuellt att låna ut någon spelare, exempelvis Andreas Hadenius eller Joel Enarsson?

– Inte i utgångsläget. De är så pass bra att de är med och konkurrerar som alla andra. Men sedan kan det hända grejor med spelare som hamnar långt ifrån, så man kan inte utesluta något. Det är bara för Mirza Halvadzic som vi känner att steget är för långt. Det bästa är att han hittar en ny klubb.

KAMRATERNA

Läs också: Ung finländare imponerade på IFK Norrköping

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *