Hallå där, Viktor Rönneklev…

…som med Jönköpings Södra kommer möta IFK Norrköping i Svenska cupen.

Hur känns det att möta ditt gamla lag?
– Det ska bli roligt, fantastiskt. Sedan är det ju en tuff utmaning så klart att möta Sverige bästa lag. Det ska bli kul att spela på Parken igen.

Har du kontakt med någon i IFK fortfarande?
– Ja, faktiskt. Jag var precis i Barcelona med Christopher Telo, vi kom hem igår.

Är du förvånad över att IFK tog hem guldet i år?
– Inför säsongen var man väl lite osäker på vart IFK stod. Men efter halva säsongen så är jag inte lika överraskad då jag tycker att IFK spelade bäst fotboll av vad jag har sett i Allsvenskan.

Du förlängde nyss ditt kontrakt med J Södra med ett år. Hur är formen?
– Man börjar ju komma upp i åren, men samtidigt har spelet känts bra den här säsongen. Det är jäkligt roligt att spela fortfarande, så därför var det självklart att fortsätta spela.

Du har sedan tidigare två allsvenska säsonger med IFK. Vad betyder den erfarenheten nu?
– Svårt att säga, jag är väl en annorlunda spelare nu. Man är ju inte snabbare men jag är kanske en bättre passningsspelare och läser spelet bättre. Kanske bra att man har varit med tidigare även om det var några år sedan.

Vad tror du om era chanser i Allsvenskan?
– Det blir tufft så klart. Vi har ju inte samma ekonomi som en del andra lag och måste hitta våra sätt för att konkurrera och utveckla vårt spel och våra spelare.

Vad är styrkorna i ert spel?
– Vi är ganska allround och är anpassningsbara i vårt spel. Och så har vi en bra offensiv med bland andra Tommy Thelin, Fredrik Olsson och Daryl Smylie som gör många poäng.

Hur ser fotbollsintresset ut i Jönköping?
– Det växer med framgångarna. Vi hade väl strax över 3000 i publiksnitt i år, men det kan bli bättre. Det snackas mer fotboll än tidigare även om det är svårt att slå intresset för HV71.

Östersund, också nykomlingar i Allsvenskan, hamnade i samma grupp i cupen. Du som mött dem en del i Superettan – vad säger du om dem?
– De spelar en fantastisk fotboll med ett bra passningsspel med mycket rörelse. Men det är svårt att veta hur det kommer fungera i Allsvenskan. Men det är ett bra lag, särskilt på sitt konstgräs på hemmaplan.

KAMRATERNA