Bra debut för Mitovs ersättare i Makedonien

Makedonien utan David Mitov Nilsson tog igår en överraskande seger över Montenegro med 4-1. En bra start för nye förbundskaptenen men också för Mitov Nilssons målvaktskonkurrent. Vår kontakt i Makedonien tror dock att David fortsatt är Makedoniens förstaval.

För drygt en månad sedan kom beskedet att David Mitov Nilsson byter landslag till Makedonien. Han fick göra sin debut i tävlingssammanhang i en betydelselös sista match i EM-kvalet. Makedonien fick 0-0 borta mot Vitryssland och Mitov Nilsson höll alltså nollan i sin debut.
Bara några dagar efter att EM-kvalet avslutades meddelade förbundskapten Ljubinko Drulovic att han lämnar posten för att istället ta över Partizan Belgrad. Under en övergångsperiod leds laget av Igor Angeloski, assisterande under Drulovic

Makedoniens landslag fick alltså en bra nystart när man slog Montenegro med 4-1. Speciellt eftersom man under de senaste sju matcherna endast mäktat med två mål. David Mitov Nilssons konkurrent om målvaktsplatsen, Stole Dimitrievski, gjorde landslagsdebut med en seger. Men Aleksandar Zliteski på Macedonianfootball.com tror ändå att IFK Norrköpings målvakt är förstavalet:

– Stole Dimitrievski gjorde det bra idag, men jag tror säkert att Mitov Nilsson startar när han är frisk. Han har mer erfarenhet och är ett bättre alternativ.

Dimitrievski spelar till vardags i Granada B i spanska tredjedivisionen. Zliteski tror att han måste sättas på prov i en tuffare miljö för att på allvar kunna konkurrera med Mitov NIlsson.

– Angeloski var tränare i Rabotnicki när Dimitrievski spelade där, så de känner varandra väl. Men som jag sa så förväntar jag mig att David startar när han är frisk, säger Aleksandar Zliteski.

KAMRATERNA