En summering av Stjärnkvällen

I lördags kväll gick Stjärnkvällen av stapeln i Teknikhallen. Det är en avslutningsfest efter säsongen för spelare, ledare, samarbetspartners, medlemmar, fans och andra som bryr sig om IFK Norrköping.

ifk-mazarin
Till kaffet.

Tusen personer var på plats för att hylla guldhjältarna. Det bjöds på buffé (”kött, potatis och sås” som Micke ”Gädda” Hansson skämtsamt sa) och en IFK-mazarin till dessert.

Flera artister med IFK-hjärtan uppträdde. Bland andra ”Plura”, Den svenska björnstammen, Kalle Baah och ”Jojje” Nemeth, Magnus Johansson (”Vackra vita blå pojkar”) och Markus Krunegård stod på scen. Den sistnämnde sa att han läst på Go Pekings Gnällbänken att många vill se honom göra en IFK-låt. Men han sa att det är ungefär lika lätt som att be någon vinna ett mästerskap, men han hade i alla fall gjort ett försök och framförde en kortare sång för IFK.

Och så delades det ut priser. Några av dem följer nedan:

• IFK Norrköpings supporterklubbs pris till Årets spelare gick till Emir Kujovic
• Supporterklubben Vita-blå tyckte att Årets spelare var Alexander Fransson
• Norrköpings kommun med Lars Stjernkvist i spetsen delade ut ett nytt stipendium till någon som gjort något gott för staden Norrköping. Det gick till Peking Fanz för en ”positiv supporterkultur”. En check på 10 000 kronor fick ordföranden Michael Kihlman ta emot.
• IFK:s sponsor Holmen gav IFK 400 000 kronor som en guldbonus
• Folkets lirare, framröstat via IFK:s hemsida, gick till Christoffer Nyman
• Årets snyggaste mål, framröstat via IFK:s Facebook, gick till Linus Wahlqvist mål hemma mot AIK

Och så auktionerades spelarnas hemma- och bortatröjor ut. Vi har inte fått några siffror men ”Tottes” hemmatröja gick i alla fall för över 10 000 kronor och var en av de mest populära. Totalt sett var det rekord i år, enligt Mårten Jacobsson på marknadsavdelningen. En stor del av intäkterna går till Svenska kyrkan som IFK samarbetar med.

Kvällens pinsammaste ögonblick var nog när konferencier Henrik Johnsson sa till Emir Kujovic att han hoppades att Erik Hamrén skulle byta in honom i någon av matcherna mot Danmark.

Varför skulle inte Allsvenskans skyttekung kunna spela från start?

KAMRATERNA