Snack med fienden: IFK Norrköping U21 – Mjällby AIF U21 2-1 (0-1)

IFK Norrköping spelar SM-final för U21-lag. Det står klart efter att laget vänt underläge till seger mot Mjällby hemma på Nya Parken. Nu väntar Djurgårdens IF i finalen.

Efter att Malmö FF dagen innan bortaslagit Hammarby var förutsättningarna inför matchen enkla. IFK behövde tre poäng mot redan avhängda Mjällby för att säkra gruppsegern och finalplatsen.

Men det var Mjällby som tog ledningen i matchen genom Simon Sjöblom i den 28:e minuten, ett resultat som stod sig till halvtid.

– Det var en bra första halvlek, IFK hade mer boll men vi hade ett bra kontringsspel och då och då även lite mer etablerat spel, säger Patrik Rosengren, ass tränare i Mjällby.

Den andra halvleken fortsatte ungefär som den första med ett större bollinnehav och ett varierat spel från hemmalaget.

– Men vi hade bra kontroll tycker jag, säger Rosengren.

Inom loppet av fem minuter vände dock IFK på matchen. I den 66:e minuten kvitterade man först genom Andreas Hadenius. Och fem minuter senare gjorde Rawez Lawan 2-1 efter att Joel Enarsson först nickat i stolpen.

-Första målet är efter en snabb frispark. Där är vi inte är med riktigt.

I 87:e minuten var det en straffsituation i IFK:s straffområde. Domaren friade men Mjällbys lagkapten Armin Aganovic fick i samband med det ett rött kort för protest.
– Jag vill egentligen inte kommentera domarinsatsen, men man får inget gratis när man spelar på bortaplan och det är en lokal domare.

Segern var dock inte oförtjänt, enligt Patrik Rosengren.
– Som spelförande lag är IFK lite bättre.

Tidigare ikväll vann Djurgården över Halmstad med 3-0 och säkrade därmed gruppvinsten och finalplatsen i den andra gruppen. Speldatum för finalen är 4:e november.

KAMRATERNA