Snack med fienden: Hammarby IF – IFK Norrköping U21 1-0 (1-0)

IFK Norrköpings U21-lag åkte på den första förlusten i slutspelsserien när Hammarby IF vann med 1-0 på hemmaplan. Men chansen till avancemang och SM-final är fortsatt stor efter att Malmö FF förlorat i Blekinge.
Inför den näst sista omgången i U21-slutspelets grupp 2 ledde IFK Norrköping tabellen, en poäng före Malmö och fyra före Hammarby. För Hammarby var det alltså sista chansen att haka på i toppstriden.

Stockholmslaget kom till spel med bland andra Stefan Batan, Pablo Piñones-Arce och Jan Gunnar Solli. IFK kom med bland andra Christopher Telo, Marcus Falk-Olander och Rawez Lawan. Två ganska jämnstarka lag, enligt Hammarbys tränare Patrik Hansson.
– Det var en bra U21-match, mer som en riktig seniormatch med två relativt rutinerade lag.
– Norrköping kom igång bäst de första 20 minuterna medan vi hattar runt. Där är IFK bra och har bra fart i spelet. Sedan blir vi mer disciplinerade och jämnar ut spelet. Men i första halvlek är IFK spelmässigt bättre än oss.

Fotboll handlar ju dock om att göra mål. I den 39:e minuten friställdes Hammarbys 17-åriga forward Isac Lindberg via en genomskärare. Ensam med IFK-målvakten Edvard Setterberg gjorde han inget misstag och 1-0 var ett faktum.
Förutom målet hade Hammarby även tre skott i ribban i första halvlek på skott utifrån.

Även den andra halvleken inledde IFK bäst och i den 55:e minuten har man även en boll i nätmaskorna. Målet blev dock bortdömt för offside.
– Den var ganska klar, det var inga som protester, säger Patrik Hansson.
IFK fortsatte pressa på under andra halvleken och skapade en del farligheter men utan resultat. Hammarby fick en del omställningar och Edvard Setterberg tvingades till några bra räddningar på frilägen.
– Det kunde gått åt vilket håll som helst, säger Patrik Hansson.

I det egna laget plussar Patrik Hansson för målvakten Tim Markström och Pablo Piñones-Arce på det defensiva mittfältet:
– Han är viktig för oss. Klok, kan lugna ner spelet och styra de andra.
I IFK utmärkte sig de centrala mittfältarna Andreas Hadenius och Rawez Lawan.
– De är stabila. Sen var Telo också bra som vänsterback, han är farlig när han kommer fram.

På Strandvallen vann Mjällby över Malmö med 2-1. Det innebär att IFK Norrköping fortsatt leder gruppen och har avgörandet i egna händer. I den sista omgången tar IFK emot Mjällby på Nya Parken  27 oktober.

KAMRATERNA