Håkan Wetell om fler MFF-biljetter: ”Hoppas på en lösning i eftermiddag”

Kamraterna ringde upp IFK Norrköpings tf klubbdirektör Håkan Wetell för att bland annat fråga hur det går med att ordna fler biljetter till MFF-matchen.

IFK:s tilldelade 2000 biljetter till bortamatchen mot MFF tog slut snabbt. Men nu jobbar man på att skaffa ytterligare platser. IFK hoppas det blir ytterligare 1000 stycken. Det kan i så fall bli på etaget under de 2000 andra platserna som IFK har fått.

– Vi hoppas kunna få det klart i eftermiddag. Malmö har uppfyllt sin del som förening genom att erbjuda tio procent av platserna till oss. Sen finns möjligheten att de släpper mer, men det kräver mer säkerhet i form av vakter och staket som IFK får bekosta i så fall. Men vi har inte fått prisuppgiften ännu, säger Håkan Wetell som betonar att det finns en bra inställning från MFF att lösa detta.

Håkan Wetell har varit tillförordnad klubbdirektör sedan i augusti och är det fram till årskiftet. Han berättar lite grann om hur han ser på sitt arbete under hösten.

– Det är positivt är att mina kunskaper stannar inom föreningen eftersom jag åter träder in i styrelsen nästa år. Det är lite ovanligt och nytt att kunskaperna stannar kvar. Tidigare har de ju försvunnit med rollen. Jag har lärt mig mycket om organisationen och har arbetet med att identifiera vad som är i vägen för att man ska kunna göra sina arbetsuppgifter. Det är viktigt att de som jobbar med marknad ska kunna göra just det.

Därför kommer IFK från och med måndag åter ha en heltidsanställd kanslist som ska utföra “traditionellt kansliarbete”. Som att hantera biljetter, årskort och servicen gentemot medlemmar och andra som är i kontakt med IFK. När det gäller den utlysta tjänsten som ekonomiassistent tillsätts den första december.

Det sportsliga går bra för IFK och föreningen nyanställer. Men när det gäller det ekonomiska utfallet för året när det gäller exempelvis marknad- och sponsorintäkter kan inte Håkan Wetell idag ge något svar.

– Det hamnar på Peter Hunts bord framöver. Det finns ingen summering för detta idag.

KAMRATERNA