U21: Eftersnack med MFF:s tränare som tycker att IFK har ett bra flyt

Idag kryssade IFK borta mot Malmö i U21-slutspelet. Båda lagen hade starka uppställningar och det slutade 1-1 efter att man haft en halvlek var.

Vi ringde upp Olof Persson, Malmös tränare, som ger sin syn på matchen:

– Det var en bra match med högt tempo, många bra situationer och fint passningsspel. Lagen hade en halvlek var. I första dominerade vi, medan IFK tog över i andra och skapade många lägen. På det stora hela ett rättvist resultat.

Det var två starka elvor som sprang ut på Malmö Stadion. I hemmalaget fanns till exempel Carvalho, Simon Kroon, Magnus Wolff Eikrem, Tobias Sana, Pawel Cibicki och Guillermo Molins. Ja, hela laget skulle man kunna räkna upp nästan. IFK ställde upp med spelare som Marcus Falk Olander, Christopher Telo (comeback efter skada), Gentrit Citaku, Rawez Lawan och Alhaji Kamara.

Olof Persson tyckte att hela hans lag förtjänade beröm i första halvlek.

– Jag vill lyfta fram kollektivet. Men i andra halvlek så räddade vår målvakt Fredrik Andersson oss.

Hos gästerna tyckte han att Tesfaldet Tekie, Rawez Lawan och målskytten Alhaji Kamara (”giftig”) stack ut.

– Det är många duktiga spelare, det känns som att IFK har ett bra flyt för tillfället. Det ser vi ju i Allsvenskan och många av de som var med idag har ju bidragit även där.

I nästa match i U21-slutspelet möts lagen igen, då på Nya Parken. Får vi se ett lika namnstarkt MFF då?

– Det blir nog lite svagare på pappret. Men vid matchen därpå är det landslagsuppehåll och och då mönstrar vi ett starkt lag, säger Olof som nämner vikten av att hitta en balans i U21 med meriterade spelare och unga spelare som får bra motstånd.

KAMRATERNA