Snack med fienden: IFK Norrköping U21 – Hammarby IF U21 5-2 (2-0)

Den andra matchen i slutspelsserien blev en ganska behaglig resa för IFK Norrköpings U21-lag. Ett U19-betonat Hammarby besegrades med 5-2. En nyttig läropeng för de unga Hammarby-spelarna. ”Ibland måste det göra ont”, menade Bajen-tränaren Patrik Hansson.

IFK Norrköping tog ledningen i 13:e minuten genom ett välplacerat distansskott av Joel Enarsson. Fem minuter senare slog samma Enarsson i 2-0 på en retur efter ett skott av Alhaji Kamara. Resultatet stod sig fram till halvtid.
– IFK var klart bättre, både passningsspelet och försvarsspelet. Vi blir bolltittande och faktiskt överkörda första halvtimman, säger Patrik Hansson.

Andra halvlek började inte bättre för Hammarby. Det tog bara tre minuter innan Joel Enarsson hade gjort sitt tredje mål för kvällen, assisterad av Gentrit Citaku. Men fem minuter senare reducerade Hammarby via Isac Lidberg och det var match igen.
– Andra halvlek är en jämn match. Vi höjer oss lite, sen kanske IFK sänker sin nivå lite, säger Patrik Hansson.
Men i 75:e minuten gjorde Joel Enarsson 4-1 och därmed var matchen avgjord. Hammarby reducerade i den 85:e minuten innan Rawez Lawan fastställde slutresultatet 5-2 på tilläggstid. Detta på en indirekt frispark efter att Hammarbys målvakt plockat upp en hemåtpass.

Enligt Patrik Hansson var det inget snack om att IFK:s seger var välförtjänt.
– Sen tycker jag vi ger dem lite för mycket. Men IFK är bra på sista tredjedelen, där hänger våra unga spelare inte med.
– Samtidigt måste våra unga spelare spela såna här matcher för att ta nästa steg. Ibland måste det göra lite ont.

I det egna laget framhåller Patrik Hansson gärna Oliver Silverholt som gjorde en fin insats på den centrala mittfältet. Även Yassin Housni och Leo Bengtsson gjorde pigga inhopp.
I IFK var det anfallsparet Enarsson och Kamara som imponerade mest på Hammarby-tränaren
– De är jobbiga att spela mot och sliter sönder vårt försvar. Men IFK är bra som ett lag. De är kvicka, har ett bra passningsspel och är tydliga i det de gör.

KAMRATERNA

Fotnot: Källa till delar av referatet är Hammarby Fotbolls Twitterkonto