Stort tryck – men många biljetter kvar till Curva Nordahl

Biljetterna till returmatchen mot IFK Göteborg går åt. I dagsläget är över tio tusen sålda.
– Det är ett större sug nu än vad det var inför både Hammarby och Malmö, säger Mårten Jacobsson på IFK Norrköpings marknadsavdelning.

Det är egentligen bara på Curva Nordahl och på sektion S på Södra Berget där det finns väldigt många biljetter lediga för hemmafansen. ”Curvan” tar omkring 4000 personer och utöver de cirka 1500 årskorten har IFK sålt 500 biljetter. Alltså finns det omkring 2000 biljetter kvar till ståplatsläktaren.

– Men vi har sålt mer förköp till Curva Nordahl än vanligt, säger Mårten Jacobsson som hoppas på årets bästa publiksiffra på Nya Parken.

Rekordet är mot Hammarby då det kom 13814 personer, varav omkring 2900 stod på ”Curvan”. Lite beroende på hur försäljningen går torsdag-fredag kan det bli så att IFK gör en särskild reklamkampanj i helgen för att försöka slå rekordet mot Bajen, berättar Mårten vidare.

När det gäller företag och sponsorer är intresset stort även där, trots att det är mitt i sommaren.

– Vi försöker få dem att vara aktiva och utnyttja sina årskort så att de inte ligger kvar på arbetsplatserna, säger Mårten.

IFK räknar med omkring 600 IFK Göteborg-fans på bortasektionen som totalt rymmer omkring 2000 personer. Så att hela arenan blir slutsåld verkar i praktiken otroligt.

KAMRATERNA