Gunnarkollen: ”Har inga tankar om att lämna Häcken”

Ett mål i Allsvenskan. Det är vad Gunnar Heidar Thorvaldsson har gjort för Häcken i år. Anfallaren är inte ordinarie i Peter Gerhardssons lag och konkurrensen i anfallet hårdnar när Paulinho ansluter i sommar.

Lägg även till att anfallarna Dardan Rexhepi och Alexander Jeremejeff finns i truppen och det är klart att Gunnar måste höja sig under hösten för att få spela och – återigen – visa att han är en målskytt av rang.

– Jag håller heller inte för otroligt att Häcken tar in ytterligare anfallare i sommar, säger Göteborgs-Postens Mattias Balkander som följer Göteborgsfotbollen nära.

I Gunnar Thorvaldssons förra allsvenska klubb, IFK Norrköping, är det goda tider i anfallet. Emir Kujovic och Christoffer Nyman har gjort nio respektive fem mål och båda omgärdas av proffsrykten. Emir verkar hetast på marknaden och bland IFK-supportrarna pratas det om att Thorvaldsson kanske kan vara en ersättare.

– Jag tror ingen i Häcken skulle bli ledsen om Thorvaldsson gick tillbaka till Norrköping, säger Mattias Balkander och fortsätter:

– Han har ju själv uttryckt att han ”vill vinna saker” och att det skulle ske i Häcken. Eftersom det inte känns särskilt troligt i nuläget torde Gunnars vinstchanser vara minst lika goda i Norrköping.

Mattias Balkander har dock inte hört något om att anfallaren skulle vara på väg bort.

Inte heller Henrik Leman på Expressen/GT har någon uppgift om att Gunnar skulle vilja flytta från Hisingen.

– Thorvaldsson är inte alls lyckad i Häcken. Jag förstod aldrig värvningen, en typisk 4-4-2-anfallare i ett lag som jobbar med inläggsspel och tidiga bollar in i boxen, inte alls lika anpassad till Häckens duttande och Barca light-fotboll. Så, får Häcken ett bud är det säkert läge att lyssna, speciellt som Rexhepi och Jeremejeff finns i truppen.

Thorvaldssons agent, Ólafur Garðarsson, säger till Kamraterna att spelaren är fast besluten att stanna i Häcken och göra bättre ifrån sig efter sommaruppehållet.

– Hela laget har gått ganska dåligt, det är ingen enskild person att skylla på, menar agenten och säger vidare att det inte finns några diskussioner om andra klubbar.

Men han konstaterar också:

– Gunnar har alltid gjort mål med Janne Andersson som tränare.

Så är det. I Halmstad blev det 16 mål 2005, i IFK Norrköping 34 stycken mellan 2011 och 2013 innan han lämnade för Konyaspor i Turkiet där det bara blev ett mål säsongen 2013-2014.

KAMRATERNA

Fotnot: Läs gärna ”Gunnarkollen” som vi skrev inför det allsvenska mötet mellan Häcken och IFK i våras.

Statistikkällor: Wikipedia och svenskfotboll.se