Inför Bajen: Snack med Supporterpolisen

Det är stora diskussioner bland IFK-fansen om att det inte går att köpa biljetter till Curva Nordahl via nätet inför Hammarby på onsdag. Det är alltid möjligt annars att köpa förköp på detta sätt. En spekulation är att Polisen stoppat nätförsäljningen för att minska risken att båda lagens fans hamnar på samma läktare.

Men det stämmer inte säger Supporterpolisen i Norrköping, Leif Dahlberg, till Kamraterna.

– Polisen kan inte gå in och styra hur IFK säljer biljetter, absolut inte. Polisen kan sätta andra krav och styra arbetet kring säkerhetsvakter och liknande, men inget om hur man säljer biljetter.

Leif säger vidare att han inte hört några diskussioner om detta bland sina kollegor. Han vet inte heller hur IFK resonerar i frågan.

Ju mindre förköp, desto fler är det som uppehåller sig utanför arenan timmen innan match. Men Leif ser ingen risk med det.

– Nej, de som kommer kommer ändå, det ser jag inget problem med.

Matchen mellan IFK Norrköping och Hammarby IF klassar Polisen som en match med ”högre risk”. Det betyder bland annat att det är viktigt med visitering innan matchen, vilket kan ta tid. Därför uppmanas alla att komma i så god tid som möjligt till Nya Parken.

KAMRATERNA