Janne Andersson: ”Vi vill satsa på Tess såklart”

Speluppfattning och förstatouchen – det är Tesfaldet Tekies styrkor. Där är Miro Jaganjac och Janne Andersson överens.

–  De delarna av Tess spel kan absolut få en internationell touch, säger Janne Andersson.

Men Janne framhåller också att det är lång väg att gå innan Tesfaldet Tekie kan prestera regelbundet på en hög allsvenska nivå.

– Det är fysiken som är frågetecknet, han har haft skadeproblem sen han kom till Norrköping. Vi kommer göra allt för att bygga upp hans fysik, men det kommer att ta lite tid.

– Men vissa delar av hans spel är av god allsvensk klass redan nu. Han behöver göra det på en jämnhög nivå bara.  Mycket av det andra har han redan i sig.

–  Vi vill satsa på Tess såklart, säger Janne.

Tesfaldet Tekie har i dagsläget ett lärlingskontrakt. Den enda skillnaden mellan det och ett A-lagskontrakt är att lärlingarna går i skolan samtidigt och att man anpassar träningen för detta.

– Han har ett år på gymnasiet. Vi vill att spelarna ska gå färdigt gymnasiet, och vi vill underlätta för dem att kombinera studier och fotboll med bland annat läxhjälp, säger Janne Andersson.

– Sen om någon spelare vill hoppa av skolan så får det göra det. Men vi vill inte bidra till att de slarvar med skolan. Det är karaktärsdanande att gå färdigt gymnasiet.

Sista året på gymnasiet brukar studierna vara mer individuellt upplagda. Det brukar innebära att det är lättare att kombinera skola med att spela fotboll på heltid, enligt Janne Andersson. Och vill man erbjuda en spelare som går i gymnasiet ett A-lagskontrakt med ett längre avtal så går det bra.

KAMRATERNA