Ny ”food court” öppnar på Nya Parken

Snart kan den hungriga fotbollsbesökaren på Nya Parken välja på mer än korv med bröd. En så kallad food court som ska erbjuda enkel men matigare ”snabbmat” håller på att byggas.

IFK Norrköping och Stjärnkrogen har redan tjuvstartat konceptet under de två första hemmamatcherna. På en provisorisk yta bakom Curva Nordahl, vid sektion F, har det serverats bland annat pizzabitar, men nu ska en professionell miljö med bland annat en fast bardisk byggas på en mer central plats vid sektion G bakom ”Curvan”.

– En food court serverar inte bara vanlig korv med bröd, utan kommer ha lite matigare alternativ såsom pizza men även mer speciella korvar, säger restaurangchef Joel Torlamb till Kamraterna. Det blir inte heller lika ”tung” mat som i Stjärnkrogen där det serveras till exempel bufféer och kötträtter.

Till en början kommer det serveras två, tre olika alternativ i food courten men på sikt hoppas man på några fler, förklarar Joel som också berättar att man arbetar på att ta fram en unik maträtt som inte finns någon annanstans i Norrköping.

– Det blir något ovanligt, men mer vill jag inte säga nu…

Kommer det finnas falafel? Vi vet att det har efterfrågats.
– Det är inte omöjligt, vi ska faktiskt diskutera just falafel på nästa möte! säger Joel.

Helt färdigbyggd kommer food courten vara först till höstsäsongen, men redan till matchen mot Gefle på måndag flyttar man in till den mer centrala positionen bakom Curva Nordahl. På sikt är förhoppningen att varje läktare, förutom den södra, ska ha en egen food court.

KAMRATERNA

Fotnot: Begreppet ”food court” betyder generellt att flera matställen som finns på samma plats, i till exempel en galleria, har gemensamma sittplatser eller liknande för sina gäster.